20.03.2012

Formarea sentimentelor vs Distrugerea lor



Omul este un izvor de ganduri , de trairi si sentimente. Nimeni nu a incercat sa numere cate sentimente exista intr-un om pentru ca aceste lucruri nu se pot numara si nici nu se pot accesa deoarece nimeni nu poate stii ce sentimente se ascund in persoana de langa noi.
Sentimentele pot fi descrise cu ajutorul cuvintelor dar nu pot fi facute simtite , indiferent de metoda .Ceea ce este in noi , numai noi simtim .

,,Formarea sentimentelor este un proces de scurta durata si un proces neuniform . "

Nu sunt de acord cu afirmatia de mai sus (am pus-o pentru ca majoritatea asa spun) si va aduc si un argument :
 Dragostea si iubirea fata de proprii parinti , atasamentul fata de oameni , admiratia asupra oamenilor si respectul lor cat si a activitatilor lor , privirea in egala masura a tuturor oamenilor sunt doar cateva elemente care stau la baza formarii temeliei omului .De aici inainte , sentimentele sunt de ordin uniform si armonic .

,,Distrugerea sentimentelor se face cel mai usor in perioada adolescentei !"
Doar 50% ADEVARAT ! Sa spun si de ce...
Perioada adolescentei la fiecare este perioada cea mai grea.Aici are loc marea schimbare : fizica cat si psihica. In aceasta perioada omul este foarte influentabil...este ca o floare ce sta sa se rupa la prima suflare de vant .
De aici si premiza ca tot in perioada aceasta sentimentele pot fi distruse cel mai rapid ...partial adevarat...fiindca sentimentele pot fi distruse indiferent de varsta .Nu ma refer la distrugerea definitiva , ma refer la faptul ca indiferent de varsta , sentimentele pot fi atacate si te pot face sa suferi...

Dar daca reusim sa ne cunoastem convingerile si attitudinile psihice , suntem capabili sa ne controlam sentimentele indiferent de varsta si sa le situam la ,,stabil" pe toata perioada vietii .Iar acest lucru este cel mai bun lucru care se poate face... Sa fii stabil pe plan sentimental !

*In acest articol am vorbit despre sentimente la modul general fara sa intru in detalii la fiecare sentiment in parte !

Share:

2 comentarii:

  1. e cam greu sa ne ferim de aceste distrugeri in perioada adolescentei :) si unele chiar au un impact destul de mare... dar asta este:) imi place postarea!!! imi place cum pui problema!

    O seara faina sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sentimenteleee au durata infinita daaar am senzatia ca variaza in functie de...factorii externi. In adolescenta e perioada aceea de hiper-sensibilitate dar cum ai zis si tu, o inima franta tinde sa nu tina cont de varsta.
    Draagut articol si mega bine spus. ;))

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!