01.03.2012

Sa fii bun e rau ?



De multe ori se intampla ca atunci cand dorim sa facem un bine sa fim interpretati gresit si tot de multe ori cand am facut un bine pentru cineva , fapta noastra a fost desconsiderata si a fost clasata ca fiind ,,un rau" .
Se merita sa mai fii bun in ziua de astazi ?
Eu zic ca se merita.Toti meritam sa fim buni si intelegatori in primul rand cu noi apoi cu oamenii din jurul nostru .Bunatatea este urmata de pace ,armonie , caldura sufleteasca si iubire .Cred ca oricine ar trebui sa cunoasca aceste sentimente si sa faca parte din decorul vietii .
Dar cati dintre noi mai suntem buni (ingaduitori) ? De ce sa facem un bine cand putem face un rau ?Parca suntem inzestrati cu puterea de a face rau , ne este mult mai usor si ne iese mult mai rapid nu-i asa ? ASA E...
Este prea greu sa facem un bine , sa ne chinuim pentru cineva , sa-l ajutam si sa-l sprijinim cu tot ce are nevoie...
Legea vietii ne pune in ambele ipostaze pentru a cunoaste ,,esenta" si pentru a ne face lectiile pe care viata ni le ofera. Momentan suntem agresori ,dar mai tarziu , vom fi victime !
Legea Karmei spune : ,,Primesti cu aceeasi moneda cu care platesti ! "

Eu cred ca atunci cand putem ajuta o persoana sa o facem , fara a astepta ceva in schimb ! 
Mai este si o chestie care stau pe buzele romanilor care spun ca ei mereu vor in jurul lor oameni buni ,cumsecade , credinciosi etc ; dar intrebarea este urmatoarea :Voi ce fel de oameni sunteti ?

,,Parfumul unei flori nu se raspandeste contra vantului ; totusi , reputatia unui om bun se raspandeste in lume chiar si contra vantului"

Share:

10 comentarii:

  1. eu chiar cred in legea karmei :) cred ca se merita:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, un rau se face mult mai usor decat un bine. Si totusi doar un bine facut altuia iti poate aduce linistea sufleteasca de care ai nevoie. Merita sa faci bine. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Merita?Chiar mai merita?Oricum suntem buni si nu primim nimic bun inapoi.Bine faci, bine primesti...nu cred ca mai e adevarat.

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevarul este ca doare, e chiar dureros, dar merita, adica trbuie sa incercam...incercarea moarte nu are...

    RăspundețiȘtergere
  5. @B.D - Doare doar daca vrem noi sa doara .
    @Lavinia Monica : Ma bucur ca dai crezare acestor ,,legi" .
    @Adda : Bunatatea ne imbogateste sufletul ! Si eu sunt de aceeasi parere , chiar merita sa faci bine , indiferent de situatie !
    @Denisa : Totul tine doar de noi ! Nu trebuie sa faci bine doar de dragul de a primi ceva in schimb.Ajuta de fiecare data cand este nevoie si fii buna cu cei din jurul tau si cu tine , vei vedea ca zicala : ,,Binele cu bine si raul cu rau" este adevarata !

    RăspundețiȘtergere
  6. asa e, se merita.
    chiar de voi fi contrazisa tot voi crede asta.
    si ma bucur ca macar cineva gandeste ca mine :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Este foarte bine sa ajuti. Consider ca ajutand pe altii te ajuti pe tine, facandu-i pe altii fericiti esti si tu fericit. Recunosc ca de fiecare data cand ajut astept ceva in schimb, dar foarte putin: un simplu multumesc pentru mine are o valoare inestimabila.

    RăspundețiȘtergere
  8. Se merita...!Si garantez 100%..nu conteaza ca acel bine va fi considerat gresit si vei fi judecat...cred ca nu este placere mai frumoasa decat a face bine..eu nu merg pe "bine faci,bine gasesti"..sunt de parere ca..daca Dumnezeu..a zis sa fim buni si nu rai...atunci se merita.Vom primii rasplata sus!:)"Karma"karma nu e nimic..pe langa Dumnezeu!!

    Osea 12:6 Tu, dar, întoarce-te la Dumnezeul tău, păstrează bunătatea şi iubirea şi nădăjduieşte totdeauna în Dumnezeul tău.
    sau..
    Depărtează-te de rău şi fă binele; caută pacea şi aleargă după ea! Psalmii 34:14.

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!