27.08.2012

Semnificatia omului si greselile acestuia

Omul este o fiinta care se intelege pe sine prin raportarea la altii , parerea mea , deoarece nu sunt multe persoane in stare sa-si faca o autocaracterizare totala . Intotdeauna omul s-a raportat la cei din jur , mai pe romaneste : mereu i-a privit mai intai capra vecinului , dar de ce facem toate astea ? Adica spunem ca suntem cultivati , ca invatam 12 ani de carte in stadiul gimnazial si liceal , ca stim tot felul de informatii si lucruri despre aceasta lume , dar cand vine vorba despre noi stim cat mai putine lucruri .
Cand stam la vorba cu prietenii sau prietenele , ne este foarte usor sa vorbim 15 minute despre ce a facut persoana x si y , cu cine s-a cuplat , cu cine a fost in discoteca , dar cand vine vorba de noi , am uitat si ce-am facut ieri .
Atunci cand se intampla ceva neplacut , primul lucru pe care il facem este sa cautam vinovati , dar unde ii cautam ? pe google ??? neeeaaaa...
Imediat incepem sa-i invinuim pe cei din jurul nostru la momentul actual iar acest lucru nu face decat sa ne distanteze de acea persoana. De ce nu incepem sa cautam vinovatul mai intai din interior spre exterior ? In mare parte si noi suntem vinovati de ceea ce se intampla deoarece si noi suntem protagonistii acelei actiuni . Este adevarat ca poate si cei din jur se fac vinovati , dar nu in totalitate ...si noi avem o vina in toata treaba !




Share:

5 comentarii:

  1. Si mie imi vin destul de greu sa vorbesc despre mine, sincer.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu am o vorbă totuși... pentru fiecare pas pe care îl fac sunt responsabil. Fiecare acțiune a mea poate influența viitorul. Deci, pentru orice mi se întâmplă, 80% e vina mea! Curajul de a-ți asuma vina e tot mai rar întâlnit!

    RăspundețiȘtergere
  3. @S : Nu trebuie sa vorbesti neaparat la propriu despre tine ci doar sa te cunosti indeajuns de mult .
    @propriananaliza : Ai perfecta dreptate !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai foarte mare dreptate ,mereu se gasesc zvonuri sunt atea subiecte de discutat dar nu mereu se gaseste sa se vorbeasca de ce face unu si altu ,de aia pe mine nici nu m-a preocupat ce zice unu si altu si incerc sa fac si eu la fel nu am de ce discuta de viata lor ,avem si noi propria noastra viata! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt de acord, si mai ales in ultima vreme am vazut situatii de genul acesta si mi se urca la cap...

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!