13.10.2012

Religia o eticheta ?

Vreau sa incep acest articol prin a va recomanda un alt articol scris de Lavinia (Un bulgare de lumina) care a dezbatut tema religiei in societatea noastra cat si influenta diferitelor religii asupra oamenilor . Puteti citi articolul dand click pe urmatorul link : Religia o eticheta ? <==

In alta ordine de idei astazi a fost o zi mohorata asa ca m-am pus sa citesc. Am luat un roman de dragoste intitulat O MOARTE CARE NU DOVEDESTE NIMIC si am citit o mare parte din el. Romanul este scris de Anton Holban . Mi-a placut tare mult ce am citit pana acum si stiti de ce ? Pentru ca este vorba de o poveste de dragoste diferita fata de toate celelalte. Unii vor spune : ,,pai toate romanele sunt diferite" ! DA , sunt diferite in proportie de 99% dar toate au un macar un punct comun , asta e parerea mea si mi-am format-o dupa cartile citite dar aceasta poveste este una diferita fata de toate.Este o carte usoara si o recomand cu caldura. Cartea se gaseste in aproape orice librarie din tara ! Sau in cazul in care vreti sa o imprumutati pentru o perioada de timp , incercati la biblioteca :D


Astazi o sa redactez acest articol pe baza temei ,,Religia o eticheta ?" care ii apartine Laviniei si ii multumesc ca m-a lasat sa-mi exprim opinia fata de aceasta tema ! >:D<

Religia o eticheta ?
Din punctul de vedere al lumii : DA
Din punctul meu de vedere : NU !

Nu pot spune ca este imoral sa intrebi ce religie ai dar intre a intreba pe cineva ce religie are si a eticheta o persoana pe baza religiei e o distanta mare . Desi suntem in anul 2012 , uneori omul este atat de primitiv ...

Am cunoscut persoane de diferite religii de la care am avut multe de invatat. Ii respect si le respect religia ! In ochii mei nu exista nici cea mai mica diferenta ! Eu merg pe urmatoarea premisa : Toti ne inchinam Lui si toti am fost facuti din voia sa ! Deci...dupa parerea mea : cine face etichetari pe baza de religie ori are un neuron defect ori duce lipsa definitiv de el ! (fara sa jignesc pe nimeni)
Mai rau este atunci cand in societate apare marginalizarea pe baza religiei.Sunt colective care nu accepta sa fie in preajma lor persoane de alta religie !
Religia este un termen dat de om , Dumnezeu nu are treaba cu religia ta ci cu sufletul , credinta si viata ta. Fiecare l-a gasit pe Dumnezeu in religia lui , dar TOTI NE INCHINAM LUI !

Sunt persoane care se bat cu pumnul in piept si mai au putin si urla pe strada ca sunt credinciosi ! O intrebare am : A ajuns o lauda chestia asta ? Penibil....!
Ii vedem ducandu-se la biserica si atunci cand ajung acolo se apuca sa barfeasca , sa fosneasca la pungi sau sa vorbeasca la mobil fara sa asculte slujba. Dupa iesirea din biserica injura ca la usa cortului si blesteama ... mai te numesti credincios ? Pentru mine aceste persoane nu semnifica doar un mare 0 (zero) ci un MINUS al societatii , niste persoane jalnice din acest punct de vedere .
Degeaba frecventezi tu biserica in fiecare duminica daca te regasesti in cuvintele de mai sus !
Mai intai armonizeaza-te cu tine , crede in El , roaga-te Lui , fa voia Sa , elimina raul din tine , pregatestete sufleteste si pe urma paseste in biserica !
Dar ce tot vorbesc eu atat de mult despre unele persoane care daca sunt intrebate ce semnifica Pastele sau Craciunul dau din umeri ? Nici nu gasesc rostul... Omul s-a departat de credinta si de Dumnezeu .
Mai jos va las un paragraf din ceea ce a scris Lavinia in articolul ei ! A zis foarte bine ce a zis , mi-a placut tare mult si daca m-as apuca acum sa redactez acele cuvinte si nu voi putea sa spun chiar asa bine .

"Este mântuit omul prin religie? Ciudat.Eu credeam că omul este mântuit prin jertfa lui Isus. A avut Isus vreo religie? De ce nu a întemeiat una? Avea destui oameni cât să facă acest lucru.Putea să zică religia x e adevărată. Dar nu a făcut aşa, pentru că religia nu este decât o etichetă dată de om.Dumnezeu nu are treabă cu religia ta ci cu viaţa pe care o trăieşti.Aşă că degeaba sar unii că religia lor e cea adevarată, în opinia mea toate au pornit de la un adevăr şi s-au pierdut pe drum. Adevărata religie nu există. Vreţi să ajutaţi un om? Nu-i mai povestiţi despre cât de bună e religia voastră, povestiţi-i despre cât de bun e Dumnezeul vostru,pentru că asta contează şi mişcă inimile.Religii sunt peste tot, Dumnezeu doar unul aveţi grijă cui daţi importanţă, pentru că deja religiile se depărtează din ce în ce mai mult de ceea ce vrea Dumnezeu de la un copil al Său."
Sursa : Religia o eticheta ? (Un bulgare de lumina)

Poate ma repet dar este necesar ! Toti suntem egali in fata Lui si toti ne inchinam lui D-zeu . Pentru mine aceste cuvinte spun totul. Pentru mine nu conteaza numele religiei ci ceea ce porti in suflet si ceea ce esti !

Va doresc tuturor tot binele din lume si sa aveti un weekend minunat ! 



Share:

10 comentarii:

  1. Sunt de acord cu tine in mare. Insa multi oameni o vad ca pe o eticheta, si aproape ca intr-adevar este. Cate razboaie nu au fost din cauza religiilor, cate discriminari..

    Eu una as vrea sa nu mai existe religii deloc. E o prostie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai perfecta dreptate ! Dar religiile au fost , sunt si vor fi intotdeauna fiindca pentru oameni ,,religia este diferenta" (din pacate)

      Ștergere
  2. Și eu zic uneori că ar fi mai bine fără religie, dar omul ar categori ”credința” altfel.
    De aceea eu spus ”Isus e religia mea”.
    Respect celelalte religii și nu pun etichetă în funcție de religie.
    Eu îl vestesc pe Isus, nu o religie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Religie, dogme,traditii,convertiri toate au fost create de om cu scopul de a-i controla pe ceilalti.Cred ca lui Dumnezeu nu-i pasa daca mergi pe strada si strigi in gura mare "Il iubesc pe Iisus", nici daca mergi si inconjori biserica de 50 de ori in genunchi...poate ca si astea conteaza, dar ce ai in suflet e cel mai important. Credinta si comunciarea cu Dumnezeu trebuie sa fie ceva intim. Eu una asta am ajuns sa cred, probabil ca multi oameni religiosi nu vor fi de acord cu mine si imi asum acest risc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu sunt in totalitate de acord cu tine ! Mi-a placut tare mult ce ai spus :)

      Ștergere
  4. Nu ar trebuii sa fie o eticheta, desi este. Eu merg pe principiul "you're nice to me,i'll be nice to you, that's all that matters"

    RăspundețiȘtergere
  5. Geniale articolele, subiectul este unul destul de controversat. Ce pot spune despre religie este intr-adevar o eticheta... Dumnezeu nu trebuie etichetat...

    Lumea se imparte in 2 categorii din pct meu de vedere: cei care cred si cei care nu. Fiecare e liber sa aleaga calea care i se pare lui cea dreapta. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da , este un subiect care niciodata nu poate fi dezbatut si apoi sa spunem CAZ INCHIS ! Ai perfecta dreptate !

      Ștergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!