16.05.2013

De ce esuam?

De fiecare data cand esuam intr-o situatie, suntem tentati sa dam vina pe cei din jurul nostru, dar inainte de asta nu ne intrebam care este si partea noastra de vina, sau este mai usor sa pasam vina pe umerii altora?
Este clar ca atunci cand am esuat, gasesc rapid un motiv, fiindca nu sunt destul de capabil sa caut sursa esecului.
Si nu facem niciodata nimic spre a indrepta acest lucru, ori stam si ne plangem de mila ca am esuat, ori aruncam vina pe altceva sau altcineva si gata, ce ne rezerva viitorul, numai El stie.
Suntem penibili in situatiile astea, stiati? Nu, pentru ca zilnic vedem mesaje sau auzim pe semenii nostrii cum se plang iar noi, ca buni samariteni, incercam sa le spunem doua vorbe dulci.
Poate suna putin crud ce zic, dar oamenii, au nevoie de asta pentru a-si invata lectia. Iar noi, prin vorbele noastre dulci, aduse de fiecare data, nu facem decat sa-i invatam cu narav.
Si asa si este, ASA S-AU INVATAT! si nu iau nici-o masura pentru a diminua sau schimba ceva. Mergem drept inainte,daca soarta ne scrie succes... foarte bine, daca soarta ne scrie esec...iar, foarte bine.
De ce nu cautam cauza in interiorul nostru? Pentru ca daca am fi capabili sa o cautam, o vom gasi, si apoi vom lua masuri. Odata cu aceasta, mai putem incerca o data si o sa aveti parte de o surpriza: esecul va fi inlocuit de succes.

Tema dezbatuta la modul general!

Share:

3 comentarii:

  1. Ai perfecta dreptate in tot ce zici si acest esec mai tine si de increderea in noi. Daca noi credem cu tarie ca putem reusi si indepini un lucru ,pana la urma o vom face dar daca asta nu se intampla din prima nu trebuie sa renuntam ,trebuie sa muncim si noi , nu trebuie sa ne mai plangem cum ai spus si tu ca sa avem succes,pentru ca vom avea. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. P.S postarea ta mi-a adus aminte de melodia celor de la Holograf - Chiar daca e greu... merita ascultata ,ti-o recomand. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa stii ca eu trec peste esecuri destul de usor, probabil si din cauza ca nu-s asa mari, dar in general nu prea bag in seama:) si nu prea esuez=))

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!