28.05.2013

La ce foloseste o retea de socializare?

Cea mai folosita retea de socializare este facebook-ul, iar fiecare persoana il foloseste intr-un anume scop.
De exemplu, eu folosesc facebook-ul sa promovez blogul, sa vorbesc pe chat, sa mai dau un comm la statusurile sau fotografiile prietenilor, sa mai postez cateva versuri compuse sau sa "clickuiesc" butonul de Like.

Sunt multi, care folosesc reteaua in mod gresit, si deja s-au creat destule pagini de facebook pe care se promoveaza prostia, cocalarismul sau "pitipocismul", fenomene des intalnite in Romania.
Desigur, mai sunt si cei care folosesc reteaua pentru a se combina virtual cu cineva.

Mai sunt si cei care isi creeaza o "alta lume" online, iar in viata reala traiesc altfel. Sunt cei care se pozeaza langa BMW-uri in parcari, iar in realitate au o Dacie 1310, daca o au si p'aia... care traiesc intr-un apartament in cartierul Dorobanti in Bucuresti si ei defapt locuiesc intr-un sat din munti, loc in care abia a aparut conexiune de internet prin dial-up, care se pozeaza cu euroii cuiva cand ei nu au 2 lei in buzunar, care se fotografiaza in oglinda cu iPhone-ul prietenului, iar el are un telefon alb-negru.
Nu ii judec! Ceea ce scriu aici nu sunt afirmatii, este o constatare.

Oare, pana la urma, pentru ce a fost creat facebook-ul?

Tu ce faci pe facebook?

Share:

2 comentarii:

  1. În primul rând, eu văd FB-ul ca un mijloc foarte bun de a fi la curent (în legătură cu trupe, filme şi la mai ce dau eu like). Îţi poţi (re)găsi profesorii şi colegii, ţii legătura cu persoane, socializezi, întâlneşti oameni noi.

    Asta fac eu pe Facebook şi cred de-asta s-a inventat.

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord cu tine. Dupa cum stii, am aceleasi pareri cand vine vorba de utilizarea gresita a acestei retele de socializare. Pana la urma, chiar si numele ei ar trebui sa fie mai bine studiat. Este o retea de socializare, unde oamenii ar trebui sa socializeze, nu sa-si scoata in evidenta noile implanturi sau masini. Plus ca pittiponcismul si cocalarismul, asa cum ai spus si tu, da mult mai bine pe Facebook. De parca nu ne-am saturat de ei zilnic pe strada...

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!