13.06.2013

Fara resentimente...


Oare, oamenii pot trai fara resentimente? Multi nu se grabesc sa raspunda la aceasta intrebare, fiindca confunda termenul "resentiment" cu "sentiment", doua cuvinte care sunt total opuse (antonime).
Am vazut multe articole si guest-posturi scrise pe aceasta tema: resentimente, dar nimeni nu a reusit sa puncteze tot de pe lista. O sa incerc si eu sa-mi scriu parerea, sa descriu ce stiu si va servesc cu ce cunosc.

A trai cu resentimente inseamna sa traiesti toata viata cu o urma in suflet. Ceva ce te-a marcat intotdeauna ramane acolo agatat in suflet in mod permanent.
Suntem incapabili, din multe puncte de vedere, sa renuntam la trecut, la actiunile care ne-au marcat si ne-au ramas tiparite in memorie, si la micile grame de sentiment ce se resfrang in sufletul nostru dupa atata timp.
Nu-mi vine sa cred ca am ajuns sa spun sa nu traiti cu resentimente, cand eu am trait cativa ani cu asa ceva. Dar, macar am reusit, dupa o perioada destul de lunga sa renunt la ele si nu le mai vreau toata viata. Acest lucru va recomand si voua...
Dar exista si o parte buna. Unele resentimente sunt pozitive si ne afiseaza mereu cate un zambet pe fata in zilele mai putin bune. Desi sunt foarte rar intalnite, acest tip de resentiment trebuie pastrat in noi, fiindca poate functiona precum o cafea. Cand suntem pusi in ipostaza mai putin buna, un astfel de "leac" sa ne trezeasca si sa ne faca zambitori ar fi bun pentru toata lumea.
Share:

Un comentariu:

  1. Nu putem trai fara resentimente, insa le putem evita. Orice situatie prin care trecem in viata ne aduce in fata unor resentimente greu de evitat. Resentimentele sunt in noi, chiar daca uneori sustine sus si tare ca nu este asa. Totusi, trebuie sa fim stapani pe situatie si sa nu lasam resentimentele sa ne umbreasca viata. Deci, fara resentimente este greu de trait, este inevitabil...

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!