16.06.2013

Recenzie: Naluca si Naucul - Stacey Kade

Vreau sa multumesc librariei online Libris pentru cartea Naluca si Naucul. Intrand pe pagina lor, o sa gasiti o multitudine de carti in engleza si romana.

Cum sunt un iubitor al genului paranormal si tot ce tine de stafii, fantome, spirite si alte cele, cartea Naluca si Naucul, de Stacey Kade a picat mai bine decat perfect.
Nu demult am auzit de aceasta carte si am citit cateva informatii pe internet, lucru care m-a facut sa mi-o doresc tare mult. Nu a durat mult si i-am putut simti mirosul paginilor si citind, am simtit aroma cuvintelor intepatoare ale frumoasei Alona Dare.
Cartea este scrisa din doua perspective:
- perspectiva Alonei Dare, cea mai frumoasa fata si cea mai populara care a decedat dupa ce a fost lovita de autobuzul "plin cu tocilari"
- perspectiva lui Will Killian, un ciudat in tot sensul cuvantului, adeptul stilului "goth" si care poate comunica cu fantomele.
Nu e deloc usor sa fii fantoma, mai ales cand mainile si picioarele incep sa dispara si sa reapara,o spune Alona Dare. Pentru ea a fost un soc, dupa ce-a murit, spionandu-i pe ceilalti, sa afle ca iubitul ei era  impreuna cu cea mai buna prietena a ei si apoi sa afle toate parerile rautacioase din partea tuturor colegilor de liceu, pareri care faceau strict referire, doar la ea.
Alona doreste sa gaseasca lumina sau sa "treaca dincolo" dar nu stie cum se face asta, asa ca ii trebuie un ajutor. In timp ce bantuie prin scoala, gaseste alte fantome captive intre lumi. Cu putin noroc, sau sa-i spun ghinion, observa faptul ca Will Killian are capacitatea de a o vedea si de a o auzi, dupa ce acesta a ras in fata ei, de necazul pe care il avea.
Cum se putea, din toata scoala, ca Will Killian sa fie singurul care sa o poata ajuta?
El era pe cea mai joasa treapta din intreaga scoala, in plus, era considerat si "dus cu pluta" si era total anti-social. Facand comparatie cu filmul "Mesaje de dincolo", baiatul nostru, Will, nu dorea sa ajute nici-o fantoma, ba chiar se preface ca nu le vede si nu le aude, tinand tot timpul castile in urechi si capul bagat intre umeri.
Acest dar l-a mostenit de la tatal lui si eventual, de la bunica lui, care nu a apucat sa o prinda in viata, dar care pentru el, era o pacoste.
Incercand sa-l faca sa o ajute, Alona ajunge incetul cu incetul sa il cunoasca pe Will, sa il tolereze si sa descopere ca nu este chiar un ticnit cu o jumate' de norma.
Viata lui Will este foarte grea, datorita faptului ca mama lui il considera nebun, tatal lui se sinucisese cu ceva timp in urma, psihiatrul dorea sa-l interneze intr-un ospiciu iar directorul liceului ii pune in fiecare zi un gram de amar in suflet, facandu-i numai probleme.
Si cum toate nu erau de-ajuns, dupa ce accepta sa o ajute pe Alona cu problema ei, mai apare si o alta fantoma care ii doreste raul lui Will.
Share:

2 comentarii:

  1. Eu nu sunt iubitor al acestui gen, dar felul in care faci tu aceste descrieri ma pune un pic pe ganduri.
    O saptamana buna sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Ma bucur ca iti place si iti recomand cartea cu caldura :)

      Ștergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!