16.07.2013

Epuizarea asteptarilor

Sa am asteptari de la oameni? Ce inseamna si asta? Este o nesabuinta din partea mea sa detin asa ceva?
De ce sa am asteptari de la o creatura care se diferentiata de o maimuta doar pentru faptul ca gandeste? Defapt gresesc! Fiindca sunt multi aceia care degeaba au capacitatea de a gandi dar nu o folosesc...
Probabil reclama cu "Sa pastram lucrurile speciale intacte" le-a afectat psihicul si acum tin prea mult la ce au in cutia craniana, loc in care cel mai probabil se tes panze de paianjen.
Dar nu despre asta vreau sa vorbesc si nici de efectul ala de turma pe care il vedem pe strada, in scoli, la tv etc. ci despre asteptari.
Prima asteptare pe care am avut-o la oameni a fost SCHIMBAREA! Credeam ca mentalitatile astea reci si inca comuniste poate se pot schimba. Ce greseala am facut... sa cred asa ceva.
Au urmat alte asteptari cum ar fi: increderea, prietenia, ajutorul si omenia.
Ajutor nu se da, poate doar de la stat pentru saracii cu o pensie de 150 lei/luna, cu un "kil de zahar si ulei" dar in rest, nu... Ba chiar suntem in stare sa ne dam in cap pentru nimic.
Incredere nu avem unii in altii. Ne facem pe la spate miseleste, radem unii de altii si ne bucuram de necazul altuia, total patetic...
Omenia... hmmm, probabil cea mai complicata deoarece a fi om inseamna sa ai si celelalte calitati, si gresit e sa spunem ca planeta este populata de 7 miliarde de oameni, ci mai degraba spunem "fiinte", pentru ca oameni sunt prea putini prezenti printre noi.

Singurele asteptari le-am avut de la mine si acelea au fost sa creez, sa evoluez si sa reusesc!
Share:

3 comentarii:

  1. E clar că oamenii sunt făcuți să dezamăgească.Dacă avem așteptări prea mari,cu siguranță vom fi dezamăgiți,pentru că viața noastră nu este ca și cea din filme.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate ca inainte era bine sa ai asteptari de la oameni, pentru ca aveau onoarea de a-si tine cuvantul dat, cel putin unii, dar astazi, nu mai poti avea asteptari nici macar de la cei care iti zic ca te iubesc...
    Si totusi cred, ca mai exista si oameni care stiu sa fie oameni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Increderea nu poate persista, se pierde imediat la cea mai mica gresala. Noi degeaba avem asteptari pentru a se schimba sistemul, daca insusi sistemul nu are asteptari de la cei care il contin. Pacat de cei care se vor naste, in conditiile in care noi asteptam ceva imposibil...

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!