08.07.2013

Luminile din Septembrie - Carlos Ruiz Zafon



Vreau sa multumesc librariei online Libris pentru cartea Luminile din septembrie. Intrand pe pagina lor, o sa gasiti o multitudine de carti in engleza si romana.

In primul moment cand am observat aceasta carte si i-am citit descrierea, m-a atras foarte mult si imediat mi-am comandat-o. Descrierea si titlul cartii nu a inselat, fiindca in spatele primelor file se ascunde o adevarata poveste ce te tine cu sufletul la gura fila dupa fila.
O mama si doi copii vin in Golful Albastru pentru a lucra pentru un mare fabricant de jucarii, doar ca usile marelui palat, Cravenmoore ascundea un mare mister.
Dincolo de usile secrete, tinute inchise in aripa vestica a cladirii, o sticluta micuta ascunde umbra marelui fabricant jucarii, care ulterior, va fi eliberat, in timpului unei furtuni.
Umbra doreste razbunare iar Ismael si Irene trebuie sa treaca prin aventura vietii lor, sa supravietuiasca pentru ca intr-un final, sa paraseasca Golful Albastru, teferi.
Mama lui Irene este o femeie singura, care face toata treaba in castelul Cravenmoore si devine cea mai buna prietena a fabricantului de jucarii. Acesta are un suflet incarcat,fiindca sotia lui era tinuta la pat de o boala crunta, de peste 20 de ani, iar ulterior, se dovedeste ca sotia lui a murit cu multi ani in urma pe mare iar ceea ce zacea in acel pat era doar un "automat" construit de el. Fabricantul de jucarii nu s-a putut impaca niciodata cu ideea ca sotia lui a murit si a creat dupa chipul si corpul ei, un "automat" de care s-a atasat la fel de usor.
Daca povestea asa pare la inceput, pe parcurs ia alta intorsatura: "Nimic nu este ceea ce pare".


Un misterios fabricant de jucarii traieste retras intr-o vila uriasa, populata de fiinte mecanice si umbre ale trecutului. O enigma pluteste in jurul unor lumini ciudate, care stralucesc in negura ce inconjoara insula farului, iar in inima padurii se ascunde o creatura de cosmar. Astfel se tese misterul ce-i va uni pentru totdeauna pe Irene si Ismael, in timpul unei veri magice in Golful Albastru. Un mister care-i va face sa traiasca cea mai emotionanta aventura intr-un univers labirintic de lumini si umbre.


Am citit continuu la aceasta carte si am terminat-o in timp record pentru mine, si v-o recomand cu caldura.
Sper sa va placa si va doresc lectura placuta!

Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!