20.08.2013

Alegerile unui copil

Nu acceptam sa ni se intample lucruri rele. Multi spun:"asta e viata" si trec peste. Buna metoda de a trece cu vederea un lucru rau, dar nu este sufiecient. Daca ignoram nu facem altceva decat sa ne pacalim pe noi.
Un lucru rau se intampla cu scopul de a invata ceva din el. Noi pierdem daca nu ne facem lectiile cum trebuie. Fiecare are o viata pe care si-o traieste si din care trebuie sa invete ceva.
Nu sunt de acord cu parintii care zic: "sa nu-i fie rau copilului in viata". Puteti arunca cu pietre in mine in ceea ce priveste acest lucru, stiu ca pentru parinti, copii sunt cei mai valorosi si fac asta din protectie si din dorinta de a tine copilul in puf dar nu e bine.
Copilul trebuie lasat sa zburde pe campie. El trebuie sa invete anumite lucruri, iar daca nu le invata cand îi este vremea prielnica, le va invata mai tarziu, dar cu o mare dificultate.
Lasa-l sa faca alegeri gresite, sa greseasca, sa se loveasca de o greutate-doua pentru a-si contura realitatea. Nu-l tine captiv de efectele vietii, fiindca mai tarziu, acestea se pot revarsa mai aprig asupra lui.
Share:

2 comentarii:

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!