27.08.2013

Auditia - Ryu Murakami

Vreau să mulţumesc librariei online Libris pentru cartea AUDITIA - Ryu Murakami. Intrând pe pagina lor, o să găsiţi o multitudine de cărţi în engleză şi română.
Sursa poza: emag.ro

„Un văduv care se recăsătoreşte nu merita să fi scăpat de prima!“.

Aoyama este personajul central din romanul Auditia, care se lasa sedus de Asami, o fosta belerina, cu optsprezece ani mai tanara decat el. Ajuns la varsta de 40 de ani, cine l-ar mai putea intelege? Era un plus pentru el sa para mai tanar pe langa aceasta fata. Dar sub zambetul acela inocent si trupul exotic a tinerei fete se ascund cateva apucaturi diabolice.
Aoyama are o viata bine structura in ceea ce priveste forta de munca, mic intreprinzator intr-o lume a intreprinderilor, insa pe langa bani, munca si succes ii lipseste un lucru: sotia.
Pe Asami o cunoaste in urma unei auditii in care e pus sa se intalneasca cu cateva zeci de femei cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani.

„Asami părea fragilă şi periculoasă. Ceva părea gata-gata să se năruie în ea, era într-un echilibru fragil care putea să se încline în orice moment într-o parte sau alta, distrugând totul“.

Pentru cei care nu au rabdarea necesara de a citi o astfel de carte, va spun ca romanul Auditia a fost ecranizat in anul 1999,in regia lui Takashi Miike. Deci puteti oricand sa vedeti filmul daca nu preferati cartea.
Atunci cand am citit cartea, continutul cartii m-a purtat intr-o alta lume iar in capul meu, cu ajutorul imaginatiei, deja se derula un film si consider ca actiunea se potriveste mai bine ecranizata, decat sa ramana ascunsa intre doua coperti albastre.
Este prima carte de acest gen pe care am citit-o, dar nu vreau sa fie ultima. Mi-a placut!

Nota: 10/10
Share:

2 comentarii:

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!