19.09.2013

Ce este o carte bună?...în viziunea mea

Cea mai mare librărie online din Romania a lansat un concurs dedicat bloggerilor. Libris ne întreabă: "Ce este o carte bună?" iar pentru faptul că am acceptat provocarea, răspund la aceasta întrebare în rândurile care urmează.
Libraria Libris are o multitudine de cărti online în limba engleza şi în română dedicate pasionaţilor de literatură, care ştiu cu adevarat ce înseamnă să trăieşti aventura printre filele unei cărţi.

Intrarea într-o nouă lume, total diferită de cea a noastră se face dincolo de coperţile viu colorate ale unor cărţi. Primele pagini au misiunea de a ne face introducerea într-o lume mirifică, o lume a poveştii, o lume în care imposibilul devine posibil, în care timpul devine reversibil şi în care imaginaţia trăieşte la capacitatea ei maximă.

"Mulţi citesc o carte dar puţini o înţeleg" - Dragomir Mihai-Viorel

O carte bună este dincolo de cuvintele la care suntem limitaţi, dincolo de standardele pe care noi ni le-am creat. O carte bună stă în preferinţa fiecărei persoane, ţin de gusturile lor în materie de cărţi şi de genul pe care îl absorb mintal literă cu literă, filă cu filă spre o îmbogăţire intelectuală.
O carte bună este întotdeauna o carte care reuşeşte să ne capteze atenţia, care ne insuflă sentimente, armonie, extaz, suspans şi ne ţine prinşi în lanţul acţiunii până la finalizarea ei.
O carte bună este mai mult decât se poate vedea, este mai mult decât se poate citi, este mai mult decât se poate simţi, este mai mult decât ne poate captiva. Ea este o carte PERFECTĂ! Un cuvânt care nu şi-a găsit niciodată ţelul, dar prin care definim cu adevărat o carte bună.
O carte bună este acel prieten care ne îngăduie cuvinte la fiecare pagină citită, care ne insuflă prospeţime mintală şi care ne saltă pe culmile aventurii şi ne intoduce în povestea ascunsă printre file.
O inimă nu poate citi o carte dar o poate simţi. Mâinile pot atinge o carte dar nu-i simt mireasma cu adevărat. Urechile pot auzi sunetul foilor răsfoite dar nu pot auzi glasul personajelor. Doar mintea şi ochii sunt singurii care relaţionează între ei şi care pot patrunde cu adevărat într-o nouă dimensiune, care se pot scufunda în adâncul filelor, care ne pot face să ne simţim altfel cu fiecare pagină pe care o citim.

Cuvinte desprinse dintr-o carte bună numită...viaţă!



Share:

2 comentarii:

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!