04.09.2013

Piscine...pe timp de vara

De constructii de piscine se ocupa foarte putine firme, cauza nu o stiu. Desi piscinele sunt foarte des intalnite si nu pot fi catalogate ca fiind produse care nu se prea gasesc in comert, producatorii acestor mici locuri de balaceala sunt mai putin numerosi. Sunt cateva firme, mari producatoare de piscine care ne pun la dispozitie in magazine, piscine de toate dimensiunile sau care executa piscine la domiciliu.

O piscina este ideala pe timp de vara, mai ales atunci cand sunt acele zile calduroase in care suntem in stare sa dam si pielea jos de pe noi. Nu cred ca e cineva care poate spune ca nu-i place balaceala intr-o piscina, ba chiar este ceva relaxant, care ne racoreste si care ne binedispune.
Calitatea constructiei unei piscine este foarte importanta. O piscina fizica, construita cu materiale durabile si greu de avariat asigura confortul si distractia pe timp de vara pentru mai multi ani.
De exemplu, eu nu sunt de acord cu acele piscine gonflabile. Costa o groaza de bani in comparatia cu calitatea acestora si durata lor de viata. Cea mai mica atingere nepotrivita si ... puf... s-a desumflat piscina si apoi este buna de aruncat.

O piscina spatioasa iti permite sa-ti inviti si membrii familiei sau prietenii si sa va balaciti impreuna timp de cateva ore. Desi cu cat calitatea piscinei este mai mare si dimensiunea acesteia in crestere, cu atat pretul este mai ridicat, dar se merita. Calitatea oricarui produs se plateste, iar daca pui pret pe calitate, nu cantitate atunci esti un om rational care stie ce are de ales in favoarea lui.
Am intalnit oameni care au ales cantitatea mai intai, si-au facut o piscina low-cost de care s-au bucurat o luna sau doua si oameni care au ales calitatea si au o piscina de cativa ani si se bucura de ea in continuare, pe timp de vara, cand canicula isi face de cap.

Dar voi stiti de unde vine numele de piscina?
Piscina vine din latinescul "picina" care inseamna bazin de pesti/de innotat.
Din curiozitate am cautat si eu pe internet sa vad tara de provenienta a piscinelor, unde au aparut pentru prima data aceste locuri mici de balaceala dar nu spune nimeni nimic, nicaieri. Deci sa inteleg ca piscinele au existat dintotdeauna, pretutindeni...bun bun :)) Omul inainte de a inventa focul, avea deja piscina :))
Exista istoria oamenilor, istoria atator lucruri si nu exista istoria piscinelor? Cine a spus ca pe internet gasesti orice? Tare as vrea sa-l intalnesc pe acel om care a spus asta si sa-i spun: "Te-ai inselat!" :))



Trecand peste aceste glume piscinice, va voi lasa si cateva fotografii cu piscine pentru a va delecta retina cu cateva opere de arte destinate distractiei, opere iesite din mana unor oameni priceputi in acest domeniu.
Nu stiu voi, dar eu tare mi-as fi dorit sa ma aflu pentru cateva ore in piscina din imaginea 1 :)
Cand am ocazia, frecventez piscinele, voi?
Piscinele sunt cele mai frumoase locuri amenajate de oameni pentru oameni, nu-i asa?

Sa aveti o saptama frumoasa :*
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!