05.11.2013

Killer King: The One

- Dar nu vreau să mă mărit...
- Prinţesă, dar trebuie. Nu e cu socoteală ca o prinţesă frumoasă ca dumneata, la această vârstă să fie singură. Sunt o mulţime de pretendenţi la tron...
- Nu vreau să aud mai multe, sfătuitorule. Nimănui nu-i pasă, toţi vin doar pentru tron şi atât. Toţi sunt nişte pămpălăi, doarme pământul sub ei.
- Dar, prinţesă... Nici măcar nu le acceptaţi încercările.
- Da, pentru că ştiu că asta vor.
- Prinţesă, ce părere aveţi dacă i-aţi pune pe peţitori la încercare? Să facem o proba, ceva?
Se uită puţin lung la mine ridicând o sprânceană...
- Spune mai multe, sfătuitorule.
- Să organizăm un bal. Cine doreşte mâna prinţesei trebuie sa fie un om înţelept, cu capul pe umeri şi bărbat în adevăratul sens al cuvântului, să ştie întotdeauna ceea ce doreşte prinţesa de la el.
- mmm...Îmi place cum gândeşti, sfătuitorule. Deşi mă îndoiesc de reuşită, vreau să te văd şi pe tine cum reuşeşti să mă impresionezi, organizând acest bal.
A bătut din palme şi Şeful Slugilor s-a prezentat în cameră, salutând-o cu respect pe prinţesă, făcând o plecăciune.
- Majestatea Sa, ce dorinţă aveţi?
- Şef al slugilor: Vom organiza un bal, iar sfătuitorul meu se va ocupa de asta. Vreau să-i staţi la dispoziţie şi să faceţi tot ce vi se spune.
- Cu siguranţă, prinţesă. Cu altceva vă pot ajuta?
- Nu. Poţi ieşi afară.
S-a retras păşind încet cu spatele spre uşa din lemn, păzită în exterior de doi gardiani.
- Ce mai aştepţi?
- Prinţesă, probele... Propun ca pretendenţii la mâna prinţesei să treacă prin două probe.
- Ştiu ce probe să alegem, a spus-o pe un ton malefic, de parcă era pornită împotriva lor. Proba parfumului şi proba balului, astfel balul va fi o petrecere dar şi o probă.
- Ce va cuprinde aceste probe?
- Proba parfumului. Ador parfumurile, sticluţele cu parfum sunt singurele lucruri care nu părăsesc dormitorul regal. Am toate parfumurile cu excepţia a trei esenţe: Esenţa de praline, Celosia şi Fructe de pădure. Cine îmi aduce cele trei esenţe, acesta va fi biletul lui de intrare la bal iar la bal vor demonstra cât de jos pot coborî pentru o doamnă.
- Sigur, prinţesă. Dorinţa dumneavoastră e poruncă pentru mine.
- Porunceşte, te rog să se dea de veste prin întregul imperiu cât şi în afara acestuia de aceste cereri. Cu toţii au termen până la sfârşitul lunii să se prezinte la castel cu cele trei esenţe.
Am anunţat oamenii să dea de veste. Toate imperiile vuiau şi nu era masă la care să nu se vorbească despre cerinţele prinţesei. Toţi prinţii din cele 14 castele, care nu aveau soţii s-au mobilizat şi au început să caute cele trei esenţe. Era o adevărată bătălie pentru mâna prinţesei.
De-alungul lunii, doar patruzeci de persoane au reuşit să vină la castel cu cele trei esenţe în sticluţe. La bal, toţi erau gătiţi, care mai de care mai bine aranjaţi. Dintre cei patruzeci de pretendenţi, patru erau prinţi.
Când prinţesa a păşit în sala balului, cu toţii au făcut o plecăciune în semn de respect şi toţi aveau în mâini câte trei sticluţe. Prinţesa a dorit să simtă esenţa celor dorite, astfel, neplanificat, pretendenţii au mai fost supuşi la o probă. Fiecare s-a afişat în faţa prinţesei cu cele trei sticluţe. Care au fost răspunsurile prinţesei?
- Nu, Nu, Nu, Nu, Nu, Nu, Nu, Nu.... la 36 de persoane. Doar patru persoane au rămas la final. Uşurinţa cu care i-a dat afară pe ceilalţi îi afirmă caracterul de persoană rebelă.
Am întrebat-o în şoaptă, apropiindu-mă spre ea: - Prinţesă, ce aveţi de gând?
- Vreau să simt rafinamentul esenţei. Persoana care va avea cele mai rafinate esenţe va câştiga.
Toţi cei patru rămaşi erau prinţii. Doar ei au avut ocazia de a ajunge în această finală.
Primul şi al doilea prinţ au părăsit sala după ce prinţesa a testat rafinamentul ultimelor două esenţe. Doar doi prinţi au rămas, dar prinţesa nu s-a putut decide care din ei să fie alesul. Esenţele erau perfecte!
Aşadar, cei doi, au trecut la ultima probă: sa dovedească cât de romantici pot fi în faţa unei femei. Aşa că primul prinţ s-a aşezat în faţa prinţesei şi i-a recitat o poezie compusă pe moment, o poezie de dragoste.

Am cunoscut mări şi ţări
Am trecut peste oceane
Doar ai tăi ochi negrii, strălucitori
Mă ţine prins între romane.

Doar iubirea şi vântul se pot simţi
Cum simt eu fericirea,
Când pielea fină îţi ating
Şi îţi simt iubirea.

Eşti prinţesa sufletului meu
Eu sunt tronul vieţii tale,
Doar pentru tine sunt aici,
A mea iubire de margăritare.

După aceste versuri, prinţesa l-a supus şi pe celălalt prinţ la acelaşi test. Acesta s-a aşezat în genunchi în faţa prinţesei, a ţinut-o de mână şi a privit-o în ochi:

Eu nu am cunoscut mări pentru a ajunge la tine, nu am străbătut ţări pentru a cunoaşte lume bună şi nu am citit romane pentru a ştii ceea ce simt, pentru a fi aici, aproape de tine şi pentru a te atinge cu adevărat, prin vorbe la suflet, prin gesturi la inimă. Îţi pot oferi luna, stelele şi să promit că te duc dincolo de ele, dar nu vreau să ţi le ofer doar că să te amăgesc, vreau să-ţi ofer ceva cu adevărat din care să devii împlinită: iubirea,atenţia şi toată fiinţa mea. Iar dacă ţi-aş spune în versuri cât de mult te iubesc, cred că as scrie "Luceafărul iubirii mele". Te simt aşa cum eşti, dincolo de lumea asta şi vreau că împreună să formăm o realitate, cea a vieţii noastre. Fii prinţesă peste mine şi trupul meu iar eu promit că voi fi prinţul inimii tale. Priveşte aceste trei sticluţe, fiecare reprezintă câte ceva. Ţi le-am adus în faţă nu doar să le miroşi şi să simţi parfumul acestora, ţi le-am adus să le priveşti, dincolo de ceea ce oferă ele la exterior. Aşa sunt şi eu, precum aceste parfumuri. Am să-ţi parfumez viaţa cu iubire de fiecare dată când alegi să desfaci capacul, ai să-mi simţi esenţa în fiecare seară la culcare şi o să mă ai alături până sticlele noastre (ale mele şi ale tale) se vor sfârşi la un momentan dat, dar şi dincolo de asta, sticluţele încă îşi păstrează aroma.

Prinţul i-a oferit cele trei sticluţe în dar iar prinţesă nu şi-a mai putut stăpâni emoţia şi a plâns. A fost cel care a reuşit sa ofere cea importantă esenţă: esenţa iubirii. Probă pe care defapt, prinţesa a urmărit-o de la bun început.
S-a făcut o nuntă care a răsunat peste mari şi ţări, la care s-a petrecut trei zile şi trei nopţi. Şi au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi.

Articol scris pentru SuperBlog 2013
Share:

Un comentariu:

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!