26.11.2013

SuperParteneriat

Parteneriatul in blogosferă este ceva de care blogosfera se "agaţă" de fiecare dată. Multe lucruri le putem obţine doar prin intermediul parteneriatelor. Un blogger şi un partener colaborează atunci când amândoi au acelaşi target şi doar împreună îl pot atinge. Parteneriat înseamnă ca amândoi să benefieze de ajutor reciproc, înţelegere, rezultatul acestuia să fie cel dorit pentru ambele capete iar avantajele să fie reciproc.
Partenerul poate oferi ceva ce bloggerul nu poate oferi şi invers. Ei pot colabora în cadrul unui concurs sau pot avea un parteneriat media care are ca ţintă publicitatea.
Obiectivul unui parteneriat poate însemna: prezentarea unui produs, prezentarea unor beneficii în ceea ce priveşte utilizarea unor servicii, avantajele şi dezavantajele unui proiect etc.
Parteneriatul se desfăşoară în urma unor termeni contractuali acceptate de ambele părţi, respectarea acestora însemnând respectarea reciprocă pe perioada aleasă şi însemnată de ambele părţi pentru a obţine rezultatele optime dorite.
Marea majoritate a concursurilor din mediul online sunt organitate cu sponsori. În fond, asta înseamnă totul...Concursul are la bază anumite companii care pot oferi premii în urma acelui concurs iar ei se aleg la schimb cu publicitate. Istoricii îl numeau "troc", în prezent este numit "parteneriat" dar termenii au la bază "schimbul". Pe acest sistem funcţionează concursurile, companiile, campaniile online ş.a.m.d.
Posturile tv au parteneriate încheiate cu alte surse de informare pentru preluarea unor ştiri, informaţii pentru a putea fi prezentate, au parteneriate cu companii care-şi asigură publicitatea pe canalele tv (partener media), au parteneriate cu diferite companii care oferă premii pentru concursurile organizate (ex. X Factor,premiu oferit de Orange) s.a.m.d. Televiziunile trăiesc numai din parteneriate, chiar şi mobila din platoul de televiziune, decorul, totul, este asigurat de către partenerii acestora.

Ca blogger şi fondator al revistei Orizonturi Literare, parteneriatul înseamnă afacere. Doar împreună reuşim...


Articol scris pentru SuperBlog 2013

Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!