03.07.2014

Publicitate prin Google AdWords si Facebook Ads

Mediul online poate fi o afacere sau un mod de a promova afacerea pe care o ai. Oamenii investesc in internet iar acesti bani nu se pierd nicaieri ci ajung la anumite persoane.
Cele mai cunoscute metode de a promova o afacere sunt Google AdWords si Facebook Ads. In ambele cazuri, la aceste servicii trebuie sa platesti doar daca cineva da click pe anunt, vizitand site-ul sau pagina, astfel incat banii nostrii nu se duc pe ochi frumosi si nu se pierd ci sunt valorificati la maxim prin trafic.

Pentru cei care nu stiu ce este Google AdWords - acesta este un program de publicitate online oferit de Google, cu ajutorul caruia, va puteti face publicitate la un site pe motorul de cautare google.
Facebook Ads are aceeasi tinta ca AdWords, adica publicitatea doar ca serviciul este oferit de catre compania Facebook si include reteaua lor sociala.

~Facebook Ads~

Daca suntem utilizatori de facebook, stiti cu totii ca acest lucru nu include nici-un cost. Atunci cand pornim o afacere si ne deschidem o pagina de facebook, ne gandim: "Cum ne facem publicitate?". In primii pasi, iti vei invita prietenii sa-ti aprecieze pagina si sa te urmareasca doar ca afacerea ta are nevoie de un public mai numeros.
In urma cu ceva timp, facebook a realizat o mutare inteligenta pentru ei, pentru noi, nu prea si anume ca ceea ce postezi pe pagina de facebook sa fie vizibil in news feed la doar 10% dintre persoanele care te urmaresc. Aceasta mutare a avut ca scop marirea investitiilor in publicitate, in felul acesta facebook urmand sa-si mai rotunjeasca conturile.
Facebook Ads este campania care va sta la dispozitie in ceea ce priveste sporirea numarului de accesari si urmaritori. Va puteti targeta publicul in functie de varsta, sex si alte criterii pentru ca ceea ce oferiti dumneavoastra prin campania pe care o creati sa ajunga la publicul tinta sau cum spunem noi: "sa fie pe aceeasi lungime de unda"

~Google Adwords~

Include plasarea de anunturi pe motorul de cautare. Dumneavoastra va creati propriile anunturi insa este foarte important de stiut ce trebuie sa contina aceste anunturi.
Va puteti folosi de:
- extensii, adica sa plasati in anunt numar de telefon, locatie si/sau sa includeti mai multe link-uri in anunt.
- daca aveti o afacere locala, va puteti folosi de optiunea de targetare la nivel de oras/e
- daca doriti ca o anumita locatie sa fie inclusa, o puteti exclude din lista de locatii
- va puteti seta costul pe click maxim la nivel de oras/e
- puteti afisa publicitate folosind bannere (remarketing) - optiunea se gaseste si pe Facebook.

Pana in prezent nu am folosit Google Adwords decat pentru testare, dar am creat campanii prin Facebook Ads, campanii de care am fost si sunt foarte multumit. La inceput nu stiam de unde sa incep si ce-nseamna dar am invatat de la SilkWEB si din articolul lor legat de aceasta tema, in ce consta publicitatea pe internet si asa am invatat sa-mi promovez revista si blogul meu pe internet.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!