22.09.2015

Cat de importanta este limba engleza pentru copii?

      Nu stiu cat de mult sunteti atenti la ceea ce este in jurul nostru, dar observam ca limba engleza a prins o amploare inimaginabila. De ce? Pentru ca este limba de circulatie internationala, limba cea mai cunoscuta la nivel global si in care se scriu toate softurile pentru calculatoare, acestia fiind utilizate de toata omenirea. Mai pe scurt: "Nu stii engleza, esti mort".
In ceea ce-i priveste pe parintii nostrii sau bunicii nostrii, nu cred ca se pune aceasta problema. Au prins alte timpuri, lor nu le mai foloseste insa noi suntem prima generatie care am dat nas in nas cu limba engleza. Cei care au dorit sa o invete, au avut de castigat, ceilalti stau pe margine.

      Ce alegere facem pentru copii nostii? - este una din intrebarile cele mai auzite la tv sau radio.
In primul rand, nu noi trebuie sa alegem pentru copii nostrii, noi trebuie doar sa-i indrumam, apoi ii lasam singuri sa decida. In fond, acestia trebuie sa faca ceea ce le place. Majoritatea tind sa invete limba engleza fiindca este o limba uzuala si foarte usor de invatat. Poti invata engleza jucandu-te, descoperind lucruri sau uitandu-te la filme.
Cunosc parinti care, la ora actuala, si-au dus copii la scoala de limba engleza de la o varsta foarte frageda iar cand spun acest lucru, ma refer la varsta de patru sau cinci anisori. De ce? Pentru ca in perioada copilariei, copilul este capabil sa receptioneze si sa "stocheze" cu peste 30% mai multa informatie intr-un timp scurt decat adolescentul sau adultul.
      Atmosfera intr-o scoala in limba engleza este una diferita fata de o scoala obisnuita. De ce? Pentru faptul ca acestia sunt "descoperiti" in totalitate, la figurat, pentru faptul ca numai asa poti invata un copil o limba straina rapid. Trebuie sa aflii felul cum retine acesta cat mai repede informatia si sa te folosesti de acest mijloc in procesul de asimilare a cunostintelor.
Incepand de la o varsta atat de frageda, in perioada adolescentei, acestia vor cunoaste limba engleza la fel de bine ca limba romana. Privind in viitor, aceasta ii ofera o multime de oportunitati, nefiind nevoie sa ramana ingradit intre granitele Romaniei.
      Daca as putea, as da timpul inapoi si as alege aceeasi cale, insa stiu ca nu se mai poate, dar stiu ce voi face pe viitor si stiu ceea ce va face fiul sau fiica mea. Sunt sigur ca nu va face aceeasi greseala ca mine si ma voi asigura sa fie asa.

Invata limba engleza la timpul tau si vei avea o multime de lucruri de castigat.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!