30.09.2015

Fuga prin lumea imobiliarelor

      Societatea in care traim si felul in care "merge" aceasta tara, ne permite din ce in ce mai putin sa detinem o casa, o garsoniera sau un apartament pe numele nostru in Bucuresti. De ce? Pentru faptul ca pretul imobilelor in Bucuresti este foarte ridicat tocmai datorita faptului ca este...CAPITALA.
In prezent, m-am mutat in Bucuresti tocmai datorita faptului ca aici se gasesc locuri de munca iar salariul este mai ridicat. Acest oras imi ofera multe oportunitati si posibilitatea de a strange banutii necesari pentru a-mi cumpara o locuinta in conditii foarte bune, doar ca nu-n Bucuresti ci in orice alt oras din tara.
      Nu as merge oriunde as pune degetul pe harta ci am cateva locuri preferate printre care se numara Cluj, Drobeta Turnu-Severin si Resita. Clujul il pun cap de lista datorita frumusetii locului, datorita oamenilor de acolo si datorita locuintelor care au o structura aparte, parca regionala, care m-au atras in mod deosebit.
      In plus, exista oferte de case in Cluj la un pret foarte rezonabil, aproape de doua ori mai mic in comparatie cu Bucuresti. Mai mult de atat, este o zona linistita, mai putin populata decat capitala si o regiune care poate fi explorata la maxim in timpul liber, dincolo de asternutul rece de beton. Oamenii sunt mai putini stresati, poate fi pentru faptul ca majoritatea au propria locuinta. Daca ne raportam la populatia Bucurestiului, o mare parte de aici locuiesc cu chirie, ca si mine. Este logic ca noi ne stresam si muncim pe branci pentru a strange un banut pentru propria casa. Departe nu suntem si putem obtine ceea ce ne dorim daca nu ne raportam doar la capitala. In orice alt oras din tara poti avea casuta ta la un pret mai mult decat decent.
     Faptul ca suntem tineri ne ofera posibilitatea de a reflecta asupra viitorului. Va veni o vreme cand vom deveni parinti iar o locuinta este vitala pentru cresterea copilului si siguranta familiei. Viitorul este unul incert, dar locuinta ta proprie este ceva sigur, un acoperis deasupra capului care nu o sa dispara si nu o sa se "modifice" daca ramai fara job, daca situatia economica din tara se schimba sau cine stie ce alte alte motive.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!