14.09.2015

Sablarea auto, o metoda eficienta

      Sablarea auto se poate realiza in doua moduri: sablare cu gheata carbonica, sau sablare cu abrazivi cum ar fi nisipul.
sablare auto

Ce este sablarea?
Sablarea este o metoda de curatare a suprafetelor, totul se face prin intermediul  proiectarii unor materiale abrazive direct pe obiectul/ suprafata pe care dorim sa o curatam. Proiectarea particulelor abrazive se face cu ajutorul aerului comprimat, sau cu ajutorul apei.

Cu o sablare auto executata de o echipa profesionista ai garantata sansa unei restaurari de cea mai buna calitate a unui autovehicul.

Caroseria masinii reprezinta intotdeauna o problema, dar cu ajutorul procesului de sablare auto totul poate fi rezolvat. Curatarea prin aceasta metoda poate aduce caroseria la stadiul brut de tabla din otel, pentru ca mai apoi sa fie continuate procedurile de vopsire.

Sablarea auto curata pana si cele mai dificile depuneri(rugina, straturi de vopsea, grund) de pe caroseria masinii, dar si piesele acesteia.
Procesul de sablare auto se face intotdeauna cu echipamente speciale, care pot aduce o suprafata metalica la stadiul initial. Procedura se bazeaza pe aplicarea unui jet sub presiune, direct pe suprafata de lucru. Acest jet in combinatie cu granule de materiale abrazive, reusesc sa desprinda strat cu strat depunerile care in mod normal se curata extrem de greu.

Pentru ca este o metoda mult mai ieftina, de obicei sablarea cu nisip se foloseste cel mai des in aceste cazuri. Este important de stiu ca in urma unei sablari auto, pot exista urme de contaminare a mediului inconjurator, adica resturile care apar dupa aplicarea procedurii.
Solutia cea mai buna este sa apelati la un personal specializat pentru o sablare auto. In acest fel beneficiati si de un serviciu profesionist, dar nici nu poluati mediul.

Ce piese se pot curata cu procesul de sablare auto?


Procesul de sablare din domeniul auto este perfect pentru restaurarea si reconditionarea:
-          pieselor componente: etrieri, capace, jenti, cutii viteze, sasiu, bene
-          caroseriilor: usi, aripi, capote
-          indepartarea stropilor de sudura
-          curatarea sistemelor de vopsire
-          curatarea echipamentelor de sudare robotice
-          sablare transportor blindat cu raclete
-          echipamente de asamblare de anvelope/ jante
-          sablare masini de testare si echilibrare roti si jante
-          sablare parbriz si material de etansare
-          sablare ventilatoare de racire
-          sablarea matritelor
-          sablarea matrite de scaune
-          sablare matrite anvelope


Companiile auto din intreaga lumea prefera sa foloseasca metoda de sablare cu gheata carbonica, in special pentru matrite. Acest tip de sablare poate indeparta de pe matrite straturi de latex si adeziv de pana la 5 cm grosime. 
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!