16.09.2015

Universul copiilor

Mobilier camera copii - cufarulcopiilor.ro
     Sa fii copil inseamna sa traiesti in cea mai frumoasa perioada a vietii. Inseamna sa ai o viata fara griji, fara probleme, in care stii sa te bucuri de fiecare lucru simplu, in care ii pretuiesti la maxim pe cei din jurul tau, in care joaca are un rol foarte important in viata ta si in care inveti o multitudine de noutati legate de tine si viata celor din jur.

     Imi doresc sa redevin copil, desi stiu ca nu este posibil insa, in fiecare dintre noi, se afla un suflet de copil si este recomandat sa nu-l tinem ascuns fiindca numai asa vom sti sa ne bucuram de micile placeri ale vietii la capacitate maxima.

      Pentru un copil, centrul universului sau il reprezinta parintii. Ei sunt cei care stiu tot, ei sunt cei care pot oferi primul ajutor, ei sunt cei care au grija de copil, ei sunt primii prieteni ai acestuia, ei sunt exemplul de viata demn de urmat. Pe locul 2 in viata copiilor sta locul in care acestia isi desfasoara activitatea, sau mai bine zis, teritoriul. Acesta trebuie sa fie frumos amenajat si sa contina toate elementele necesare pentru o activitate optima si placuta.
      Exista o statitistica care spune ca daca ai mobilier de camera Cufarul Copiilor adecvata, acestia se desfasoara mai mult in largul sau si plang mai putin. De ce? Pentru faptul ca acesta se simte bine, este un mediu placut ochiului cat si sufletului iar acesta se simte in siguranta. Ce ii ofera toate acestea? O copilarie fericita in propria casa.
Parintele nu poate fi minut de minut langa copil, dar mobila nu se muta. Acest fenomen este suplimentat de prezenta persoanelor dragi. Credeti ca vorbesc prostii? Atunci cum va explicati asta?

      In momentul in care mergi in vizita, cu copilul, la cineva, locul ii este necunoscut, clasic si neplacut, de ce acesta incepe sa planga sau sa devina agitat? Exceptand faptul ca tocmai si-a parasit teritoriul in care se simtea atat de bine, acum simte in jurul sau obiecte straine, reci, fara o semnificatie sau atasament. In cazul in care nu stiai, exista un atasament emotional intre copil si lucrurile fara viata iar cele mai bune exemple sunt acestea: masinuta preferata, papusa preferata s.a.m.d.
     In cazul in care crezi ca vorbesc prostii, te invit sa te documentezi gratuit de aici: http://baby.unica.ro/atasamentul-copiilor-fata-de-obiecte-1531535.html despre atasamentul emotional al copiilor fata de anumite jucarii sau obiecte.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!