16.08.2017

Tii o dieta vegetariana?

Tii o dieta vegetariana? Iata de ce trebuie sa incluzi si
 fructe uscate

       Pe langa faptul ca fructele uscate sunt o gustare sanatoasa si delicioasa, acestea pot substitui cu usurinta un desert. Persoanele care urmeaza o dieta ce nu include carnea trebuie sa aiba in vedere consumul fructelor uscate, pentru ca se gasesc intr-o varietate de sortimente si iti ofera o multitudine de beneficii nutritionale.
       Incepand de la prune, cirese, piersici, capsuni si pana la ananas, curmale, stafide, goji etc., toate acestea iti pot asigura cantitatea necesara de nutrienti in organism. Au proprietati incredibile cand sunt consumate uscate. Este adevarat ca acestea au mai multe calorii decat atunci cand sunt crude, insa partea mai buna este ca prezinta un continut ridicat de vitamine, fibre, minerale si antioxidanti.
Pentru a elimina corespunzator cantitatile de zahar si a beneficia de aceste proprietati, acestea pot si incluse in dieta vegetariana si deshidratate personal. Oricine urmeaza un regim vegetarian le poate include in aceasta, putand fi consumate atat ca snack-uri intre mese, cat si pentru a pregati diverse salate, dulciuri si chiar si retete pe baza de orez. In cazul in care iti plac fructele uscate, alege cu atentie locul din care le achizitionezi. Exista magazine care ofera produse de calitate (recomand bioera.ro si pentru preturile accesibile), iar tu de acestea ai nevoie pentru a urma o dieta sanatoasa.
       Ce implica procesul de uscare a fructelor? Ei bine, acesta vizeaza eliminarea apei din fruct, in ideea ca acesta sa reziste pentru un timp mai indelungat. Cantitatile de nutrienti continute de marea majoritate a produselor de acest tip sunt necesare pentru functionarea optima a metabolismului. Specialistii recomanda consumul de fructe uscate in portii echilibrate, pentru ca orice produs consumat in cantitati prea mare poate avea diverse efecte.
       Iata care sunt principalele motive pentru care ar trebui sa consumi fructe uscate daca urmezi o dieta vegetariana:
·                  Reprezinta o sursa excelenta de minerale si vitamine
     Pe langa cantitatile optime de minerale si vitamine continute, acestea includ si fosforul si calciu, cele doua componente esentiale pentru sanatatea dintilor si a oaselor. Este foarte important sa tina cont de acest aspect cei care nu consuma carne si pot avea in vedere fructe precum caise, piersici si stafide uscate.

·                Solutia in prevenirea anumitor boli
    Cu ajutorul substantelor nutritive continute de fructele uscate, poti sa previi infarctul si bolile de inima, depasirea limitelor normale ale tensiunii arteriale, riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer. Prin introducerea unor fructe precum caise uscate in alimentatie, ajuti la un proces digestiv optim, precum si la inlaturarea constipatiei. Cum? Tocmai datorita continutului bogat de fibre pe care acestea il includ.

·                    Prevenirea anemiei
      Orice fruct uscat ce prezinta un continut bogat in fier reprezinta un mod prin care poti sa previi anemia. In acest sens poti consuma stafide, smochine, afine, prune. Te ajuta sa formezi hemoglobina si sa completezi deficitul de fier din organism.
·         
        
             Continut bogat de potasiu
     In comparatie cu fructele proaspete, cele uscate au un continut mai bogat de potasiu, substanta necesara pentru a regla fluidele in organism si de a realiza un nivel normal al tensiunii arteriale.
·         
            Antioxidanti
      Daca te decizi sa consumi caise pentru ca iti place gustul acestora, atunci te bucuri de un continut optim de vitamina A (necesara pentru regenerarea celulara, dar si pentru un sistem imunitar puternic), precum si de betacaroten (necesar pentru sanatatea ochilor). Nici cantitatile bogate de antioxidanti ale prunelor nu trebuie omise.
·        
           Dinti sanatosi
  Un mod bun de a avea o dantura sanatoasa este prin introducerea cireselor uscate in dieta alimentara. Acestea prezinta proprietati antibacteriale, necesare pentru a impiedica formarea de carii. Tot ciresele contin vitamina A si fier, ambele contribuind la un somn odihnitor, dar si la scaderea nivelului de colesterol rau din sange.
      Ai nevoie de toate acestea tipuri de fructe uscate daca vrei ca dieta vegetariana pe care o urmezi sa iti ofere toate beneficiile dorite. Pe langa faptul ca iti asigura cantitatile necesare de nutrienti in organism, au si un gust placut, ceea ce le face mai usor de consumat. Te invit pe pagina bioera.ro pentru a comanda sortimentele de fructe uscate preferate la un pret rentabil.


Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!