26.11.2017

Revizia Tehnica a Frigiderelor (RTP)

Cred cu tarie ca atunci cand spun ''revizia tehnica'' sau ''inspectia tehnica'', majoritatea din cei prezenti aici se vor gandi la automobile si la ITP-ul care, conform ultimei modificari, se va face anual. Suntem obisnuiti sa ducem masinile la service-urile autorizate pentru a le face ITP-ul, dar de ce credeti ca doar masinile au nevoie de asta?

Ne dorim ca lucrurile pe care le avem sa aiba o viata indelungata si sa prezinte siguranta. Doar pentru faptul ca nu ne putem deplasa cu ele, asta nu inseamna ca trebuie sa le ignoram in totalitate. Acestora nu le putem face ITP-ul, dar le putem face o revizie tehnica anuala sau macar o data la doi ani.

In ultima perioada am intrebat multe persoane in casa carora am pasit, daca au realizat revizii tehnice frigiderelor. Majoritatea mi-au raspuns ca nu au facut acest lucru niciodata si apoi ne intrebam de ce in 3-5 ani, frigiderul se strica sau nu mai raceste conform. Acest lucru se datoreaza filtrelor necuratate sau neinlocuite, dupa caz. Un filtru frigider Samsung nou, face ca toate problemele si grijile sa dispara. Stiati ca peste 70% din numarul de frigidere care se strica, anual, acest lucru se datoreaza filtrelor de aerisire/racire?

In manualul de utilizare pe care il primim la achizitia frigiderului, pe care nu il citim, scrie ca revizia filtrelor este obligatorie si trebuie sa se efectueze periodic, cel putin o data la 12 luni. Acest lucru ne arata, inca o data, ca suntem un popor nepasator cu privire la electronicele si electrocasnicele din locuinta. Majoritatea romanilor prefera sa astepte ca un aparat electronic sau electrocasnic sa se defecteze pentru a achizitiona un altul nou. La capitolul ''intretinere'' suntem codasii clasamentului.

Pentru ca nu sunt aici sa critic alegerile oamenilor, pot doar sa va sfatuiesc un lucru: Aveti grija de ''sanatatea'' acestora pentru o viata indelungata.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!