10.01.2018

Sfaturi pentru a cumpara pompa apa murdara cu tocator

Sfaturi pentru a cumpara pompa apa murdara cu tocator


Achizitionarea unei pompe submersibile cu tocator reprezinta un proces destul de complex, avand in vedere ca trebuie sa tii cont de o multime de factori si sa cunosti si multe date. In randurile de mai jos iti voi explica in mare tot ce te intereseaza despre aceasta gama de pompe, astfel ca alegerea ta sa fie mai simpla.

Pompa apa murdara cu tocator si utilitatea acesteia

Inainte de toate, consider ca este necesar sa mentionez ca nu ai nicicum nevoie de acest model in cazul apelor curate. O folosesti doar pentru cele noroioase, murdare, ce contin impuritati sau pentru apa menajera reziduala.

Pompa apa murdara cu tocator iti este de folos in situatiile mai sus mentionate pentru ca se distinge prin 2 merite: motorul ermetic – cuplat aproape de corpul aparatului, si rezistenta crescuta pe care o prezinta la rugina.

Avantajul major de care vine insotit acest model de pompa este forta de impingere semnificativa ce o caracterizeaza. Exista o lista lunga de aplicatii in cadrul carora pompa poate fi extrem de utila – aceasta dreneaza, pompeaza cantitati insemnate de apa sau noroi, lucreaza in canalizare etc.

Iata care sunt sfaturile pe care ti le ofer in ceea ce priveste alegerea unei pompe care sa raspunda nevoilor tale. Care sunt criteriile dupa care trebuie sa te ghidezi, de ce anume trebuie sa tii cont?

Stabileste scopul exact pentru care cumperi pompa. In situatia in care intentia ta este de a pompa apa din puturi, interesul tau este sa optezi pentru un model cu o adancime de pompare cat mai mare. In cazul apelor cu namol, puterea motorului este caracteristica prioritara asupra careia trebuie sa iti indrepti atentia, chiar mai inainte de adancimea de preluare a fluidului.

Ai in vedere indicatiile de care vin insotite toate produsele pe care le consulti, urmarind lista aplicatiilor pentru care sunt recomandate. Poate fi vorba despre instalarea lor in statii de pompare, in fabrici, in irigatii si aplicatii agricole, in distribuirea de ingrasamant natural, pomparea apelor reziduale din fose septice, canalizare etc.

Nu uita sa consideri adancimea maxima de preluare si cea de imersiune. In cazul acesteia din urma, rolul este de a-ti indica nivelul la care trebuie sa lucreze pompa apa murdara cu tocator. Cea dintai iti va arata nivelul cel mai crescut de la care se poate lua lichidul. Te intereseaza o pompa pentru aplicatiile casnice sau pentru cele agricole pe care le ai in gospodarie? Atunci recomandarea mea este sa alegi un model cu adancimea pana la 8m, pentru ca este indeajuns. Ca sa pompeze nestingherite, dispozitivele au nevoie de aproximativ 25 – 35 cm de masa de apa deasupra.

Ai in vedere si puterea motorului, care variaza la fiecare model. Puteri cuprinse intre 1000 si 1500 W sunt recomandate in cazul utilizarii conventionale. Daca vrei sa pompezi apa noroioasa de la mai mult de 5m adancime, ai nevoie de un motor cu puteri de 1600 – 1800 W. Pe piata gasesti pompe cu motoare electrice sau termice, deci acorda atentie modului de alimentare ca sa il alegi pe cel mai convenabil pentru tine.

Nu omite nici debitul de lichid refulat, cel care face referire la cantitate de apa pe care o proceseaza dispozitivul in decursul unei ore. Daca te intereseaza pompa pentru fose septice, nu ai nevoie de un debit prea mare. La irigatii situatia sta tocmai invers.

Ai in vedere toate aceste detalii, alaturi de cele ce oricum nu ies din discutie (calitate, rezistenta, brand, durabilitate, pret etc.) pentru a face o alegere inspirata. Iti recomand pagina shop-einstal.ro pentru modele de pompe eficiente, de calitate inalta.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!