03.02.2018

Rolul legumelor si fructelor in sanatatea noastra

Legumele si fructele sunt alimente importante care au rol de protectie impotriva bolilor. Acestea ofera numeroase alte beneficii pentru sanatate. Sucurile extrase din fructe proaspete sunt cele mai indicate pentru consum, deoarece acestea furnizeaza  organismului toate elementele nutritive si enzimele de care au nevoie. Organismul poate obtine aceste substante benefice si din fructele consumate intregi, dar si din sucurile proaspete obtinute prin stoarcerea fructelor, care sunt mai usor de digerat si de asimilat.

Atentie: NU este recomandat sa consumam cojile fructelor achizitionate din magazin deoarece, de cele mai multe ori, acestea sunt stropite cu diferite solutii de tratare si de eliminare a ''intrusilor'' in procesul de coacere.

Ne aflam in sezonul rece, care este cel mai potrivit anotimp pentru a te vitaminiza si a-ti intari imunitatea, tocmai de aceea este recomandat sa mergem la magazin si sa cumparam diverse fructe pe care le putem consuma intregi sau putem face fresh-uri din acestea. Din cate ati observat, in magazine, acestea stau depozitate in cutii carton legume fructe care le protejeaza de praf si alte bacterii din atmosfera, atat pe durata transportului, cat si pe durata expunerii acestora in magazine.

Aceste cutii sunt create intr-un mediu de lucru igienic, de un aparat, fara interventia omului si fara ca acestia sa ia contact direct cu cutiile pentru depozitarea fructelor si a legumelor. Astfel, putem lua in considerare faptul ca nu doar alimentatia corecta este cheia unei sanatati de fier ci si locul de unde cumparam fructele si legumele, cat si modul de depozitare ale acestora, joaca un rol important in procesul de intarire a imunitatii.

NU recomand cumpararea fructelor si a legumelor din locuri care nu au primit aviz de functionare si depozitare sau din locuri in care acestea sunt expuse fara respectarea unor norme de igiena.

Aveam un obicei in familie: In fiecare duminica, eu sau fratele meu (faceam cu radul), mergeam la supermarket si cumparam doua cutii cu fructe. Fructele erau impachetate intr-un velis format din folie si inchise in cutia de carton. La desfacere, in lumina becului, acesteau luceau. Erau foarte curate iar gustul se pastra, datorita conditiilor optime de depozitare. Acestea nu erau afectate de paraziti sau lovite in urma in transportului. Acelasi lucru nu il pot spune despre majoritatea fructelor care sunt vandute prin piete de catre cultivatori din mediul rural, care nu respecta un minim de igiena si depozitare a acestora.

Trebuie sa fim mai atenti ce cumparam si de unde cumparam. Sanatatea primeaza!

Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!