25.03.2019

Cu ce obiecte promotionale iti poti face reclama?

In urma cu cativa ani am detinut o revista de promovare a tinerelor talente, o idee care s-a materializat intr-un proiect de succes care detine, pana la ora actuala, peste 5000 de abonati.

Pornind acest proiect cu fonduri din propriul buzunar, startul a fost destul de greu, dar nu imposibil. Am inceput sa devin cunoscut prin continutul unic livrat abonatilor existenti cat si celor noi, prin efortul depus in proiectarea revistei si prin devotamentul fata de ceilalti prin a ne respecta termenele limita si de a surprinde de fiecare data intr-un mod placut cititorii. Oamenii cu talent se puteau promova gratuit, posibilitate care in alte locuri nu exista.
Cum am devenit cunoscuti?

Am adoptat o strategie de publicitate putin diferita comparativ cu alte companii. In timp ce altii investeau bani in facebook ads si google ads, noi am oferit obiecte promotionale personalizate cititorilor nostri cadou. Puteam monitoriza persoanele care ne urmaresc la fiecare numar publicat si le trimiteam cadouri. Sunt de parere ca cel mai eficient mod de promovare in online il reprezinta feedbackul clientilor, in acest caz, al cititorilor. S-a format grup de facebook dedicat revistei, o multime de fotografii cu obiectele promotionale oferite cadou au inceput sa circule in online, iar in descrierea fotografiilor se regaseau multumirile cititorilor si un link catre pagina noastra.

Sa ii fidelizezi pe cei care iti sunt aproape reprezinta cea mai buna decizie pentru a forma o comunitate in jurul proiectului tau. Acei cititori functioneaza precum un departament de marketing angajat, platit, sa iti distribuie continutul si sa ii convinga pe altii sa iti acceseze pagina.
Ce obiecte promotionale am oferit cadou?

Au fost o multime, dar voi enumera cateva dintre ele: instrumente de scris, memory stick-uri, acumulatori externi, cani personalizate, brelocuri, genti si brichete (pentru fumatori). Acestea sunt doar cateva din obiectele promotionale oferite cadou pe care mi le amintesc. Probabil au mai fost si altele, dar pe care le-am uitat.

Oamenii sunt mereu multumiti atunci cand le este rasplatit efortul si fidelitatea si intotdeauna mi-am dorit sa tin oameni aproape de mine. Cred ca am gasit solutia la ceea ce multi isi doresc sa construiasca, dar nu stiu sau nu reusesc sa o faca.

Daca doresti cifre de moment, investitia este tot una de moment. Orice strategie de marketing trebuie realizata cu efect indelungat si sigur, nu cu efect de moment. Aceasta nu reprezinta o solutie oportuna afacerii tale si cele mai slabe zile te pot duce in impas, lucru pe care, cu siguranta, nu ti-l doresti.

Daca te-a inspirat ideea mea, te rog sa imi scrii in sectiunea de comentarii si transmite mai departe departamentului tau de marketing pentru a putea include obiectele promotionale in strategia de publicitate. Sunt de parere ca un buget lunar dedicat obiectelor promotionale se poate realiza si incepe sa iti fidelizezi clientii fideli pentru a intari orice relatie si legatura cu acestia. Clientii care cumpara permanent de la tine sunt clientii care iti asigura un profit lunar sigur. De ce sa nu tii astfel de oameni aproape de tine si afacerea ta?

 
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!