25.03.2019

Ingrasamantul potrivit pentru culturile agricole - sulfatul de potasiu de la Nuoricum.ro

Ingrasamantul potrivit pentru culturile agricole - sulfatul de potasiu de la Nuoricum.ro

Nevoia de a oferi culturilor diverse ajutorul necesar pentru o productie sporita o poate acoperi cu succes un ingrasamant eficient, iar sulfatul de potasiu este o recomandare din partea specialistilor. Acest ingrasamant este cunoscut pentru efectele benefice pe care le are asupra plantelor. Potasiul constituie principalul element nutritiv de care au nevoie plantele pentru o crestere si dezvoltare normala.

Opteaza pentru sulfatul de potasiu cei care doresc sa asigure o rezistenta sporita a plantelor la daunatori si boli. Un astfel de ingrasamant il propune publicului interesat magazinul online nuoricum.ro, in varianta complet solubila in apa. Este o solutie ce se diferentiaza de ingrasamintele standard prin faptul ca nu contine clor, ceea ce o face ideala mai ales pentru culturile clorofobe: vita de vie, dovleac, rosii, cartofi, culturi bacifere, pomicole etc.

Sulfatul de potasiu - ingrasamantul ideal pentru culturile sensibile la sodiu, clor si metale grele

Specialistii Nuoricum.ro recomanda sulfatul de potasiu, disponibile de altfel si pe site, pentru fertilizarea culturilor, la inceput de vara. Acesta asigura plantelor o crestere activa, alaturi de o inflorire abundenta si o recolta foarte bogata. De asemenea se recomanda aplicarea produsului dupa fructificare, in cazul soiurilor remontante.

De ce sulfatul de potasiu este recomandarea cand vine vorba despre productivitatea culturilor de acest gen? In principiu, ingrasamantul este preferat pentru ca asigura o sporire a continutului de vitamine si de zaharuri in legume, pomisoare si fructe. Acesta isi aduce contributia vizavi de iernarea optima a plantatiilor perene.

Se poate folosi acest tip de ingrasamant si in plantatiile de vita de vie, respectiv in livezile de mere. In doza optima, alaturi de alte ingrasaminte cu microelemente de bor, se aplica post recoltare a fructelor. Aceasta masura va spori recolta in urmatorul an, restabilinnd forta plantatiilor.

Si altele sunt meritele acestui tip de ingrasamant, motive pentru care este intrebuintat la scara larga.  Lipsa clorului din continut, spre exemplu, constituie un aspect de apreciat intrucat substanta este daunatoare solului.

Din acest ingrasamant plantele isi iau substantele necesare pentru o crestere eficienta si sanatoasa, putand fi utilizat pe diverse tipuri de sol. Totodata favorizeaza absorbtia apei, astfel ca aceasta se poate stoca eficient, nemaifiind necesara urmarea modului ideal de uscare.

Dintre proprietatile sulfului, merita mentionata cea potrivit careia mareste durata de depozitare a fructelor in conditii excelente, respectiv iesirea nitratilor din ele. Asadar, comparativ cu clorura, sulfatul de potasiu constituie un ingrasamant ideal, valabil mai ales pentru legume.

In ceea ce priveste restrictiile ce exista cu privire la folosirea ingrasamantului constand in sulfat de potasiu, sunt 2 ce trebuie mentionate. Specialistii Nuoricum.ro recomanda sa fie evitate combinatiile acestuia cu ingrasaminte minerale ce au continut de var. La fel este valabil si in cazul celor cu continut de clorura de potasiu intrucat risca sporirea concentratiei de acid la nivelul solului. Este complet neindicat mai ales in cazul solurilor acide.

In schimb, ingrasamantul complet solubil in apa se poate combina cu ingrasaminte N, P, sau NP, dupa necesitate. Acesta poate fi comandat la un cost rentabil de pe nuoricum.ro.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!