02.04.2019

Ce fel de incarcator pentru telefon folosesti?

Dupa cum bine stim cu totii, in momentul in care achizitionezi un telefon mobil nou, in cutie se afla incarcatorul original al acestuia, urmat de un manual de instructiuni, garantia produsului, cheie de acces la slot sim (unde este cazul) si o pereche de casti (optional) pe care o vad din ce in ce mai rar in cutiile telefoanelor.

Producatorul telefonului este obligat sa ofere accesoriile basic incluse in pachet pentru a te putea bucura de terminalul nou achizitionat, dar ce ne facem peste un timp, daca incarcatorul original s-a stricat?

Daca acesta inca se afla in perioada de garantie, putem opta pentru trimiterea produsului in service in vederea reparatiei/inlocuirii. In cazul in care produsul este iesit din garantie, ne ramane sa optam pentru achizitia unui nou incarcator.
Ce fel de incarcator trebuie sa cumpar pentru telefonul meu?

Putem opta pentru incarcatoare originale care se gasesc, de obicei, pe site-ul producatorului si care sunt destul de costisitoare sau putem opta pentru incarcatoare atlas, care au aceleasi functii si specificatii tehnice, capabile sa isi faca treaba precum cele originale.

''Original'' nu inseamna ''bun'' asa cum nici ''scump'' nu reprezinta ''bun''. Un incarcator este ideal pentru telefonul tau daca are aceeasi capacitate de incarcare iar materialele din care este realizat incarcatorul sunt de calitate, pentru a evita ruperea invelisului de protectie si pentru a nu interveni defectiuni in procesul de incarcare.

Un alt incarcator cu un amperaj mai scazut nu face decat sa incarce defectuos telefonul, marind timpul de incarcare si scurtand durata de viata a acumulatorului. Daca acesta nu a trecut prin teste de verificare a calitatii produsului, poate duce la defectarea telefonului.

Daca telefonul devine defect in perioada de garantie din pricina incarcarii necorespunzatoare, garantia se anuleaza iar reparatia se va realiza doar contra cost, suma fiind suportata de catre client.

Indiferent ca este vorba de incarcatoare pentru priza sau incarcatoare auto, recomand incarcatoarele din gama Atlas deoarece acestea detin certificat care atesta calitatea produsului, se ofera garantie iar feedback-ul clientilor construieste o baza solida in credibilitatea dovedita de-a lungul timpului privind procesul de incarcare calitativ al dispozitivelor.

Telefoanele au devenit unelte inteligente iar tehnologia implementata costa, ultimele modele de smartphone ajung la peste o mie de euro, achizitie fara obligatie contractuala. In cazul acestor terminale cat si in cazul altora de buget redus, nu cred ca ne dorim sa provocam defecte doar pentru ca ne zgarcim la bani si cumparam un produs chinezesc de la primul magazin care ne iese in cale, probabil situat la scara unui bloc, la doar 10-15 lei. Ne bucuram la bani, dar pierdem la calitate. Zicala ''ieftin la malai, dar scump la tarate'' va pare cunoscuta de undeva?
Ce garantie am la incarcatorul pe care il detin?

De obicei, producatorii de telefoane ofera garantie 24 luni la incarcatorul distribuit o data cu telefonul care se regaseste in cutia acestuia. Incarcatoarele achizitionate ulterior sau din surse terte, beneficiaza de garantie timp de 12 luni.

Parere personala: cel mai bun raport calitate-pret!

Tu ce incarcator folosesti pentru incarcarea telefonului mobil?


 
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!