23.04.2019

Masuratori periodice de vibratii

In cadrul industriilor de productie de scara larga pentru larg consum este nevoie de masuratori periodice de vibratii ale utilajelor dinamice pentru identificarea problemelor tehnice inainte ca acestea sa se transforme in defecte care sa afecteze major disponibilitatea utilajului rotativ si costurile operationale.

Prin executarea periodica de masuratori ale vibratiilor echipamentelor, se poate preconiza cu precizie un defect mecanic sau electric si, totodata, prezenta periodic un raport detaliat cu starea actuala a echipamentelor.

Afectarea liniei de productie reprezinta o pierdere de timp si resurse financiare pentru companie. Eliminarea defectiunii tehnice prin procesul de reparatie este reprezentat de un cost urias, pe care l-am putea diminua prin verificarile periodice.

Exista echipe specializate in verificari tehnice care detin in portofoliul sau o multime de companii, care isi respecta clientii, zilele de verificare si sunt capabili sa ofere un raport detaliat cu starea actuala a echipamentelor.
Investitie si mentenanta

Ca sa pornesti o afacere ai nevoie de o investitie uriasa iar profitul nu vine peste noapte, acesta se construieste in timp. In prima faza, toti banii castigati sunt investiti in dezvoltarea companiei iar achizitia de echipamente este foarte costisitoare. Desi acestea sunt noi si beneficiaza de garantie, intotdeauna exista riscul aparitiei defectiunilor tehnice iar cea mai frecventa cauza o reprezinta utilizarea neconforma a echipamentelor de catre angajati.

Acest lucru se intampla datorita lipsei instructajului, necitirea si nerespectarea manualului de instructiuni. Aceasta defectiune nu face obiectul garantiei iar reparatia se va realiza doar contra cost. Daca exista verificare periodica a echipamentelor, defectiunea tehnica poate fi evitata iar costurile de mentenanta scad substantial iar acesti bani scutiti la inceput de drum pot fi necesari pentru a putea fi utilizati in alte scopuri.

Mentenanta reprezinta o suma modica alocata de catre companie pentru monitorizarea echipamentelor tehnice si asigurarea functionarii acestora in parametrii optimi. Aceasta evaluare stare functionare prin masuratori vibratii se realizeaza cu ajutorul unor echipamente speciale detinute doar de companiile atestate in verificarea echipamentelor tehnice. Aceste echipamente nu pot fi achizitionate de catre persoane fizice.

Acest serviciu de mentenanta este asigurata in domeniile industrial de varf tehnologic (petrolier, energetic) pentru reducerea riscurilor operationale ale echipamentelor prin cresterea fiabilitatii si a sigurantei in functionare a utilajelor dinamice si, drept consecinta, reducerea costurilor de mentenanta aferente. Serviciile de masurare a vibratiilor executate pot fi asigurate pe tot parcursul zilei, urgentele din incinta beneficiarului fiind tratate cu professionalism si operativitate de fiecare data.

In cadrul serviciilor de mentenanta sunt oferite urmatoarele:

  • diagnosticare la fata locului a defectului utilajului dynamic pentru analizarea si evaluarea cauzei principale a vibratiilor

  • monitorizarea periodica si prezentarea de rapoarte complete ale evolutiei in functionare a utilajelor dinamica

  • masuratori de referinta a nivelului de vibratii pentru echipamentele noi sau dupa reparatii (la care sa fie raportata functionarea ulterioara a utilajului)

  • echilibrari dinamice in atelier a componentelor echipamentelor

  • echilibrari dinamice pe pozitie pentru echipamente cu rotoare rigide

  • reparatii echipamente rotative/dinamice in atelier

  • lucrari montaj si reparatii echipamente rotative pe pozitie


 

Este cel mai complet pachet de servicii de mentenanta la un pret foarte accesibil. Se ofera tot ce are nevoie afacerea ta!


 

 
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!