Copii reprezinta razele de soare pe acest Pamant, ei sunt cei care ne aduc un zambet pe chip in zilele ploioase si ingerasii sufletelor noastre.
Cu totii am fost copii, iar perioada copilariei este considerata perioada de aur din viata unui om, fiindca atunci cand suntem copii, traim fara grija zilei de maine, nu cunoastem greul iar lumea in care traim este mult mai roza in imaginatia noastra.
Este singura perioada in care ne credem super eroi, in care, cu ajutorul imaginatiei putem contura lucruri inexistente si in care ne jucam cu lego sau cuburi.
Amintirile legate de copilarie sunt amintiri frumoase, mai ales ca mai faceam si cate o boacana care era trecuta cu vederea de parintii nostri, doar nu exista copil care sa nu faca vreo nazdravanie.
Copilaria pe care am trait-o eu se desfasura pe strada, ne jucam diferite jocuri sau ne plimbam cu bicicletele, insa in copilaria anilor 2010 - incoace, copii nici nu ajung la scoala ca deja au tablete sau telefoane in mana. Tehnologia a schimbat copilaria sau mai degraba, a inlocuit copilaria.
Acei copii care sunt sunt in perioada de alaptare si stau in carucior sport usor nici nu stiu in ce era s-au nascut, ca tehnologia ii va captiva inca din primii ani de viata. - www.avenitbarza.ro
Sunt de parere ca unii copii petrec prea multe ore in fata calculatorului, iar jucariile (masinutele, papusile) au fost inlocuite cu jocuri pe facebook. Copilul este fascinat de jocuri fiindca grafica acestora este tentanta si foarte atragatoare, dar copilul nu are capacitatea de a intelege ca acestea creeaza dependenta, iar in fiecare zi, doreste sa petreaca mai mult, si mai mult timp in fata calculatorului.
Un sondaj realizat in Romania arata ca majoritatea copiilor care sunt la scoala generala nu citesc carti. Ei isi petrec 5-6 ore/zi la calculator fara sa mai aiba timp sa mai citeasca o carte. Iar voi sunteti de parere ca facebook-ul cultiva oamenii? Nu prea cred...
Inlocuirea activitatii de citire cu calculatorul trebuie evitata, iar parintii pot lua primele masuri, dar daca ei stau indiferenti, copii lor ajung sa nu mai invete deloc si pe urma sariti cu totii: "Cum a putut copilul meu inteligent sa pice examenul x?"
Raspuns: Pai, de unde vrei cucoana sa invete? de pe retelele de socializare, mess sau jocuri, comentariul literar la opera lui Eminescu? Nici atat... Unde ai fost tu ca parinte in toti acesti ani? Nu parintii se ocupa de educatia copilului pana la maturizare sau chiar si dupa?
Acesta este efectul nociv al tehnologiei asupra copiilor!
0 ♥♥♥ care bat:
Trimiteți un comentariu
Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!