11.12.2016

Ce reprezinta ''team building''?


       Ce reprezinta ''Team Building"?




       ''Team building-ul reprezinta o iesire, altundeva decat in cadrul profesional, impreuna cu echipa cu care se exercita, zi de zi, respectiva profesie. In general, teambuilding-urile sunt preferate de firmele unde comunicarea la nivelul personalului este vitala pentru calitatea rezultatului final. Membrii echipei, indiferent de functia pe care o ocupa in cadrul firmei, petrec, in functie de posibilitati si preferinte, de la una la trei sau chiar patru zile departe de birou.'' (kudica.ro)




       Activitatea de team building face referire la iesirea din spatiul profesional al angajatilor si evaluarea lor intr-un alt cadru sau iesirea in oras sau diverse activitati distractive dupa programul de lucru. Aceste iesiri pot reprezenta o perioada de cateva ore pana la cateva saptamani. 


S-a dovedit stiintific ca activitatile de team building ajuta la sudarea relatiei de prietenie intre angajati, la sporirea increderii si reprezinta un factor important in procesul de cunoastere.


Cele mai multe activitati de team building se efectueaza outdoor, adica in afara organizatiei.





      O echipa inseamna munca la comun, efort la comun, decizii luate impreuna, motivare, organizare, structurarea activitatilor si buna comunicare intre membrii acestia. Acestea sunt primele lucruri care stau la baza unei echipe. Atunci cand un membru al echipei nu este in dispozitia necesara de a continua, nici restul echipei nu o face. Nu exista abandon in cadrul unei echipe. Fiecare membru este important iar, in cadrul unei echipe, nu exista tu sau eu, exista doar...noi.


      In felul acesta inveti ce rol are fiecare membru al echipei, cat de important este rolul tau acolo, deciziile se iau intotdeauna in grup sau liderul grupului ia decizia dupa ce a ascultat parerea tuturor membrilor grupului si felul cum functioneaza si se construieste o echipa.





Esti pregatit sa iesi in aer liber si sa petreci cateva zile cu colegii tai de lucru?
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!