11.12.2016

Mergem la medicul veterinar?

        Oamenii s-au autoeducat ca atunci cand au o problema de sanatate, sa o trateze cu ''leacuri batranesti'' sau aspirina saracului. Daca te doare o mana, un picior, ti-ai taiat un deget, ti-a cazut o ureche, iau o aspirina si doar in cazuri extreme, atunci cand suferinta este destul de mare, acestia ajung in spital.

       Acest lucru reprezinta o problema destul de grava despre care oamenii nu sunt constienti. Dupa toate aceste lucruri stam si ne intrebam: Daca noi nu reusim sa avem grija de noi atunci cand suntem bolnavi, reusim sa avem grija de un animal care se afla in aceeasi ipostaza?
       Sunt foarte putini oameni care acorda o atentie sporita animalului de companie. Fie ca este vorba de o pisica, de un catel sau de o broscuta testoasa, atunci cand acestea prezinta o problema de sanatate, trebuiesc duse la medicul veterinar. Sunt fiinte si sufera, la fel ca noi, atunci cand nu le este bine.
       Acestea nu au gura sa strige, nu pot sa vorbeasca cu noi, sa ne spuna ceea ce au, dar le putem vede, le putem simti. Noi le cunoastem cel mai bine, ca stapani, si nu este deloc greu sa observam atunci cand acestea au o problema.

       Pe vremea cand umblam prin tara in interes de serviciu, am descoperit un cabinet veterinar Sibiu care functioneaza dupa normele europene, la cele mai inalte standarde, cabinet care este des vizitat de locuitorii orasului atunci cand animalele acestora sunt bolnave. Am constatat ca intr-un alt colt din aceasta tara exista un alt fel de educatie pe care o putem avea si noi.
      Pentru animalul nostru de companie, noi reprezentam universul lor. Au nevoie doar de atentie si iubire si ele ne ofera totul. In anumite cazuri, constatam cu stupoare, cine este animalul in casa (omul).

Aveti grija de voi si animalele voastre.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!