08.01.2017

Monitorizeaza si tine oamenii in siguranta

     In unele din zilele acelea ploioase in care netul refuza sa functioneze, am fost silit sa pornesc televizorul, lucru care se intampla foarte rar si doar in regim de urgenta. M-am inarmat cu aspiratorul, cu solutii si cu pamatuful de praf pentru a da la o parte stratul de praf depus pe acesta. Pornind tv-ul, la stiri, locul in care aflam ca s-au omorat nu stiu cate persoane, ca au avut loc "n" violuri si ca politicienii nu fac altceva decat sa doarma-n post si sa se certe toata ziua pentru posturi si bani grei iar pe prosti ii fraieresc cu vorba: "Promitem ca facem..." , am gasit o stire destul de interesanta si discutabila: "Securitatea si siguranta oamenilor in locuri publice".

Era vorba de anumite institutii postale din capitala care nu avea paza inclusa ci doar cateva camere de supraveghere.


     Inteleg ca tehnologia evolueaza si e intr-o continua evolutie, insa nu cred ca un sistem de supraveghere video este suficienta intr-o institutie publica. Rolul acesteia este pentru a filma, venind in ajutorul autoritatilor in identificarea persoanelor in cauza, ele nu au rol de interventie si/sau aparare. Inlocuirea personalului de paza cu camere supraveghere mi se pare o porcarie. Unde e siguranta ta? Unde este siguranta oamenilor? Mai mult de atat, acel oficiu postal folosea un sistem de supraveghere atat de invechit incat, in momentul in care inregistrarea a ajuns la politie, acestia nu si-au putut da seama cine era persoana filmata.
     Nu sustin ca sunt contra camerelor de supraveghere! Sunt necesare! DOAR CA "insotite" de paza umana. Mai mult de atat, institutiile ar trebui sa foloseasca camere de supraveghere Chuango G3, fiind un model nou aparut, capabila sa inregistreze la o calitate net superioara iar pretul acestui sistem fiind foarte mic, ajuta la achizitionarea acesteia fara prea mari eforturi financiare, in felul acesta, nu ne vom mai intalni cu situatii in care agresorul nu a putut fi identificat.



Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!