02.01.2017

Ce trebuie sa stim despre o imprimanta?

      Inainte de a vorbi despre imprimantele din zilele noastre, as vrea sa trec in revista cateva lucruri despre vechile imprimante. Ocupau mult spatiu, faceau mult zgomot, calitatea imprimarii era scazuta, consumul de tus era ridicat iar pretul destul de mare.
    In ceea ce priveste imprimantele din prezent, zgomotul creat de acestea este destul de mic, calitatea imprimarii este buna iar preturile sunt avantajoase. Spre exemplu, doua cartuse toner HP si o imprimanta de la acelasi producator, ajung sa aiba un pret mai mult decat rezonabil.

     Atunci cand ne cumparam o imprimanta trebuie sa urmariti producatorul care o face. Consider ca un producator destul de cunoscut urmareste calitatea in fabricarea imprimantei, nu doar profitul. Un alt lucru de subliniat pe lista este faptul ca oamenii prefera mai mult imprimantele pe laser decat cele pe cerneala (cartus) si chiar este mult mai recomandat. Cele pe tus sunt mai costisitoare din punct de vedere financiar decat cele pe laser, vorbim in ceea ce priveste reincarcarea cartusului cu cerneala.
      Dintre o imprimanta simpla si una multifunctionala, unii oameni aleg imprimantele simple pentru faptul ca sunt cu cativa zeci de lei mai putin, lucru care nu ar trebui sa faca diferenta. Sunt dispus sa platesc 20, 30 sau 50 de lei in plus dar sa detin o imprimanta multi-functionala. De cand detin o astfel de imprimanta, am uitat ce inseamna un "centru xerox".
       Un alt lucru cu care ne confruntam atunci cand cumparam o imprimanta este "tinta" imprimantei, daca aceasta este destinata lucrului in masa - imprimante office sau imprimante pentru uz personal (moderat) - home.
      Viteza de printare conteaza foarte mult. De obicei, imprimantele office au o viteza de printare mai mare decat imprimantele pentru uz personal. Viteza de printare depinde si de stocul de hartie cu care poti aproviziona imprimanta. Unele imprimante nu sunt capabile sa aiba un stoc de coli ci esti nevoit sa introduci pe rand cate o coala la printare, lucru destul de deranjant.
       Desi imprimantele pentru uz personal nu sunt realizate pentru printari in serie si la capacitate mare, ma pot lauda cu folosirea imprimantei la capacitatile ei maxime sau peste capacitatile ei, dupa ce am printat 7 carti la ea intr-o singura zi, carti de 300-450 pagini. Nu va recomand si voua sa faceti asta dar in lipsa unei imprimante office, am fortat-o putin pe "batranica" mea imprimanta.
       Un alt criteriu care tine de alegerea imprimantei potrivite este raspunsul la intrebarea: La ce o folosim? Pentru ca, daca dorim sa printam fotografii trebuie sa alegem imprimante foto care au capacitatea de inmagazinare a mai multor culori. Stim cu totii ca imprimantele standard detin 3 sau 4 culori de baza iar imprimantele foto pana la 15 culori.
       Ultimul lucru pe care trebuie sa-l avem in vedere atunci cand cumparam o imprimanta este pretul. Pretul nu trebuie sa fie prea mare in raport cu performantele imprimantei respective. Intotdeauna trebuie sa existe un raport optim intre calitate si pret, asa ca fiti atenti.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!