11.02.2019

Unde ai de gand sa locuiesti?

Se presupune ca esti matur dupa implinirea varstei de 18 ani, asta din punct de vedere legal. Incepand cu aceasta varsta esti capabil sa iei decizii singur si sa iei greutatile vietii in piept si incepi sa te orientezi in viata.

Din punctul meu de vedere, un copil devine adult in momentul in care se angajeaza, isi castiga existent din punct de vedere financiar, se muta singur si nu mai este dependent de parinti din orice punct de vedere; astfel zis, din popor ''Isi croiesc drumul in viata''.

Care este lista prioritatilor?



  1. Jobul


Un loc de munca stabil preferabil in domeniul in care s-au realizat studiile liceale sau universitare, minim cu un salariu mediu care sa iti asigure un trai decent si posibilitate de a investi in propria persoana din punct de vedere profesional si de a capata o siguranta financiara pe viitor. Incearca sa urci cu grija fiecare treapta spre succes.

2. Locuinta

Desi nu am luat lista intr-o ordine anume, locuinta reprezinta, din punctul meu de vedere, cel mai important punct de pe aceasta lista. Pe piata imobiliara a anului 2019, pretul chiriilor este foarte ridicat, o chirie lunara ajungand peste pretul unei rate lunare pentru o locuinta. Urmatoarea intrebare este: De ce sa locuiesti in apartamentul cuiva cand iti poti cumpara propria locuinta?

Desi este o parere strict subiectiva, nu recomand marile orase. Personal incerc sa evadez din aglomeratia urbana in care ma aflu in prezent si caut solutii in orasele mai mici. Tocmai de aceea am gasit agentii imobiliare Ploiesti cu care pot lucra si care ma pot ajuta in luarea celei mai importante decizii din viata.

Atunci cand te decizi sa te muti, sa parasesti locuinta in care ai copilarit, este destul de greu sa pornesti singur in cautarea unei locuinte. Mai mult de atat, o parte din vanzatorii de imobile ascund defecte ale spatiului pe care le poti descoperi in timp. O agentie imobiliara este capabila sa te ajute sa iti gasesti locuinta ideala in functie de suprafata, buget, dorinte personale, zona si multe alte criterii.

Impreuna cu un agent imobiliar incepi vizionarile, chiar imediat dupa ce ai intrat in contact cu agentia imobiliara, astfel incat durata pana la mutarea in noua locuinta este detul de redusa. Cu ajutorul unei agentii imobiliare poti opta pentru cumpararea unei locuinte prin credit ipotecar, prima casa sau plata integrala.
Cat te costa sprijinul unei agentii imobiliare?

Poate vei fi surprins, dar pe tine ca si cumparator al unei locuinte nu te costa absolut nimic. Acestia au un contract cu dezvoltatorul de imobile iar tu esti scutit de orice taxa. Tot ce trebuie sa faci este sa iei aceasta decizie si sa incepi procesul de mutare. Din acest moment te pot considera adult si capabil sa te ''gospodaresti'' singur.

Daca ai realizat de curand o astfel de mutare, te astept sa impartasesti impreuna cu noi aceasta experienta placuta in sectiunea de comentarii. Pentru mine, acest prim pas in viata a fost destul de coplesitor, dar si emotionant pavat numai cu intentii bune.

 

 
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!