04.02.2019

NU mai consuma apa de la robinet!

Chiar daca locuiti in Bucuresti sau nu, cred ca toata lumea stie de problema pe care o intampina locuitorii capitalei cu compania regionala de apa care a utilizat o cantitate foarte mare de clor pentru tratarea apei. Aceasta cantitate de clor a fost necesara din cauza poluarii cu amoniu pe raul Arges, in urma topirii masive a zapezii. In urma sesizarilor depuse de locuitorii sectoarelor 5 si 6 cu privire la calitatea apei potabile, specialistii au decis recoltarea mai multor probe din reteaua potabila din aceste doua sectoare.

Acestia nu recomanda locuitorilor capitalei sa foloseasca apa din retea pentru igiena personala, baut sau prepararea hranei. Se recomanda utilizarea apei imbuteliate sau apa potabila din surse autorizate sanitar.

De unde pot consuma apa potabila?


Cel mai recomandat este sa utilizezi dozatoare apa potabila, apa care a fost testata, filtrata si tratata conform normelor de igiena si siguranta, spre a fi utilizata pentru consum.

Acasa sau la birou, folosim filtre apa pentru a avea apa potabila cat mai curata si cat mai proaspata, iar pentru asta exista diverse tehnologii de filtrare, una dintre cele mai eficiente metode fiind osmoza inversa, prin care se inlatura substantele chimice nocive, cum sunt nitritii si nitratii din apa, dar si bacteriile sau alte substante nepotrivite pentru organismul uman. Filtrarea apei pentru baut este cea mai importanta, deoarece ne ajuta in mod direct sa traim mai sanatos, printr-o eliminare completa a compusilor daunatori.

Dupa ce apa este filtrata, aceasta este imbuteliata si livrata spre consum in sticle sau dozatoare de apa. Aceste dozatoare sunt des intalnite in spatiile publice, farmacii si companii, destul de putin in locuintele oamenilor.
Consumul apei de la robinet ar trebui inlocuit obligatoriu cu aceste dozatoare, care mentin apa filtrata curata, rece sau calda dupa bunul plac, care nu ocupa mult spatiu si au costuri mici de intretinere.

Sanatatea este pe primul plan si pentru a o mentine in parametrii optimi, trebuie sa avem grija ce consumam. Mancarea, apa si sportul sunt cei mai importanti trei factori de pe lista care influenteaza sanatatea corporala. Daca acest trio nu este respectat, riscam sa stricam intreaga constructie inca de la baza acesteia.

Apa trebuie consumata in cantitate minima de 2 litri pe zi cu conditia ca aceasta sa respecte normele de sanatate, sa fie filtrata, fara impuritati, fara prezenta anumitor substante pentru tratarea acesteia si imbuteliata corect. Apa de la robinet incalca tot ce am enumerat mai sus, aceasta avand neaparat nevoie de substante pentru tratare iar despre filtrele de apa existente in bazele de filtrare a apei nu avem nici un fel de informatie cu privire la termenul la care sunt schimbate sau daca respecta normele de igiena.

Mai mult de atat, este bine cunoscut faptul ca nu este recomandat sa le oferi copiilor sunt 3 ani apa de la robinet fara ca aceasta sa nu fie fiarta si apoi racita inainte de consum. Oare nimeni nu se intreaba ''de ce''? Cu toate astea, inca continuam sa consumam apa de la robinet doar pentru ca ne este accesibil.

Apa la bloc oricum o platim, indiferent ca vine de la robinet, indiferent ca o cumparam. Asadar, de ce as plati lunar o apa pentru consum care nu imi poate afecta sanatatea pe viitor cand pot plati aceeasi bani pentru un dozator de apa pe care il pot detine in apartament si cu ajutorul caruia pot consuma apa de calitate la un standar ridicat?

Alegerea privind sanatatea ta iti apartine si imi doresc sa faci o alegere buna in ceea ce priveste ceea ce consumi. Efectele nu sunt imediate, dar le vei putea observa in timp. La final pot spune doar atat: Am 26 ani, timp in care nu am avut parte de doctori de nici un fel. Acelasi lucru imi doresc si pentru tine.
Share:

Un comentariu:

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!