02.02.2019

Custodia pentru minor in caz de divort si alte informatii utile

Custodia pentru minor in caz de divort si alte informatii utile


Despre cazurile de divort din prezent stim ca sunt in numar crescand. In cele mai multe dintre cazuri constau in experiente traumatizante, cu atat mai sensibile fiind cand familia in cauza are si copii. Nu mai spun cat se complica in aceasta situatie lucrurile.

Metodele pe care le propune legea in cazul separarii pot varia, desi este de preferat ca inainte de a inainta divort sa existe deja o intelegere intre soti. Poate fi vorba despre dezlegarea casatoriei in fata ofiterului de stare civila, la un notar sau in instanta. Cu toate acestea, cand la mijloc sunt si copii minori, nu se mai aplica toate acestea mentionate.

Masurile asupra carora au convenit parintii asupra domiciliului minorului trebuie sa fie luate responsabil si in deplina cunostinta de cauza. Acolo insa unde acestia nu se inteleg in privinta celor mici, la ce vor face in continuare, cu cine vor locui si alte astfel de aspecte, situatia se va regla pe cale legala.

Procesele de familie sunt poate dintre cele mai dificile cazuri. Interesul multor parinti este de a gasi un avocat Sibiu sau din orasul de apartenenta capabil sa urmeze toate demersurile posibile pentru ca micutii sa ramana alaturi de ei. Mai ales cand situatia este in limita legii, specialistul insarcinat cu aceasta misiune trebuie sa fie unul cu adevarat priceput. Experienta isi spune cuvantul in cazul acestuia, dar si pasiunea cu care cauta solutii, profesionalismul. Acesta va fi de altfel in masura sa se pronunte legat de interesul superior al copiilor.

Ce se intampla cu minorii in caz de divort?


Referitor la raspunsul pentru aceasta intrebare, depinde de modul in care se va desfasura procesul.

Situatia in care divortul este in instanta, prin acord

In cele mai multe cazuri de soti cu copii mici, calea instantei este cea prin care aleg sa se desparta. Aici adultii sunt sfatuiti de reprezentantii legali sa aleaga divortul prin acord, intrucat aceasta solutie este minim traumatizanta, lucru valabil nu doar in cazul celor mici, ci si a parintilor.

Desigur, exista o lista de aspecte asupra carora sotii trebuie sa se inteleaga vizavi de aceasta masura. Trebuie sa se decida astfel asupra revenirii la numele anterior, sa ia o decizie asupra locuintei pentru copii, despre cum se vor exercita drepturile parintesti, pensia de intretinere si alte astfel de detalii.

Hotararea de divort prin acord implica pronuntarea instantei asupra uneia definitive, dar care nu mentioneaza vina sotului ce a produs destramarea casatoriei. Aceasta este calea pe care o aleg de obicei persoanele publice.

Situatia in care divortul este in instanta, fara acord

Se intampla de cele mai multe ori sa se ajunga in instanta cand deja situatia intre soti este una grava, cand nu ajung asupra niciunui acord. Este valabil mai ales in cazul acelor cazuri de divort in care sunt implicati si minori. Se cauta a dovedi culpa sotului parat, responsabil de destramarea casatoriei. Aici interesul este de a demonstra ca este ideal ca minorul, minorii sa ramana la sotul reclamant - pentru interesul superior al acestora. Desigur ca paratul este cel care va plati pensia alimentara.

Custodia minorilor


Acest subiect intra in discutie in cazurile in care parintii au prezentat divort si acesta este in proces. Este obligatoriu atat atunci, cat si cand este vorba despre un copil nascut in afara casatoriei.

Indiferent de particularitatile fiecarei situatii, parintii trebuie sa se asigure ca beneficiaza de ajutorul unui avocat priceput. Daca te confrunti cu o astfel de situatie, iti recomand AVM Consult, atat pentru un divort intre soti, cat si pentru cazul in care la mijloc sunt minori.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!