14.05.2019

Rolul unor pantofi cu toc pentru o tinuta office reusita

Este binecunoscut faptul ca orice tinuta arata mult mai bine atunci cand are asortata perechea de pantofi potrivita, iar cea de birou nu se abate deloc de la aceasta regula. Cu toate ca mediul business impune un anumit dresscode specific, este important de precizat faptul ca un look formal nu trebuie sa fie asociat cu un aspect monoton si banal. Se poate incadra cu succes in topul outfiturilor demne de podium, insa implica respectarea anumitor reguli legate de detalii si abordare de stil.

Inainte de alegerea unor pantofi eleganti adecvati tinutei, este important de stabilt care sunt piesele vestimentare ce te avantajeaza si care sunt criteriile ce dicteaza alegerea unei tinute. Ia in considerare fiecare aspect legat de decenta, confort, precum si de orice alta cerinta specifica legata de domeniul in care activezi.

O tinuta de birou trebuie sa reflecte un aspect impecabil si sa se incadreze cu succes undeva intre stilul casual si cel elegant. Trebuie sa exprime rigurozitate, dar in acelasi timp sa fie cu puternice nuante de originalitate si lejer accesorizata. Este esential un echilibru intre hainele alese, accesorii si nu in ultimul rand pantofii. Cu toate ca unele tinute sunt monocrome, in culori destul de sobre, vei putea opta pentru accesorii si pantofi dama eleganti colorati.

Sfaturi pentru alegerea pantofilor la birou

Avand in vedere cat de sensibile sunt detaliile care construiesc o tinuta office reusita, alegerea pantofilor cantareste destul de mult in redarea rezultatului final. Adesea, ei vor fi cei care vor iesi cel mai mult in evidenta, in detrimentul celorlalte elemente vestimentare si chiar vor pune o eticheta, mai cu seama atunci cand vine vorba de o intalnire importanta de afaceri, un interviu sau o sedinta din sfera business.

Lungimea tocului este un prim aspect care ar trebui sa contribuie la luarea unei alegeri. In mod normal, pantofii cu toc sunt indicati pentru acest domeniu, insa nu si cei care prezinta o lungime a tocului mai mare de 8 sau 10 cm. In primul rand sunt si mult mai confortabili si nu vor transmite ideea ca tinuta ta ar putea fi nepotrivita, intrucat nu trebuie sa iesi prea mult in evidenta.

De asemenea, daca iti doresti rezistenta si un plus de confort, nu uita ca pantofii pe care ii vei purta trebuie sa fie dintr-un material de calitate, precum pielea naturala. Se adapteaza usor piciorului si asigura faptul ca nu se va deforma sau distorsiona in timp. In plus, un material superior calitativ ilustreaza eleganta si o estetica desavarsita, calitati absolut indispensabile unei tinute business.

Culoarea pantofilor se alege in functie de restul tinutei, insa poti purta pantofi negri, nude, bej sau alte culori versatile care se adapteaza oricarei nuante. In zilele in care iti doresti sa fii mai indrazneata, este indicat sa alegi o culoare dinamica, precum albastru, galben sau rosu si sa optezi chiar pentru o pereche de pantofi cu un imprimeu discret. In schimb, va trebui sa eviti pantofii incarcati cu accesorii, paiete, strasuri, curele sau catarame excesive. Este suficient doar sa adaugi putina culoare tinutei pe care o imbraci.

Daca mediul in care iti desfasori activitatea este destul de riguros, evita sa porti sandale. Aceasta este un din principalele regulile impuse de stilisti, cea de a nu avea degetele la vedere, in special atunci cand vine vorba de o intalnire de afaceri. Poti opta pentru o pereche de pantofi decupati in partea din fata.

 

Datorita faptului ca imaginea in orice afacere este foarte importanta, este absolut indispensabil sa pui un mare accent pe tinuta si pe pantofi. Nu este o regula ca look-ul tau sa fie unul sobru, ci doar sa iti asiguri confortul si increderea in ceea ce porti.

 ANNA CORI iti pune la dispozitie diverse modele de panntofi eleganti, adecvate tuturor stilurilor si preferintelor, inclusiv destinate mediului office.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!