05.12.2019

Lucruri interesante pe care probabil nu le stiati despre stivuitoare

Lucruri interesante pe care probabil nu le stiati despre stivuitoare


 

Printre cele mai mici vehicule industriale existente pe piata se numara stivuitoarele. Acestea au in partea din fata o platforma cu o furca actionata hidraulic care poate fi ridicata sau coborata pentru a manipula diferite incarcaturi.

Tu cate lucruri stii despre stivuitoare? Exista cateva detalii de baza pe care oricine ar trebui sa le stie, iar eu le voi impartasi in cele ce urmeaza cu tine.

Cate tipuri de stivuitoare exista? Pe piata exista 3 tipuri de stivuitoare – cele pe GPL, cele diesel si cele electrice. Fiecare dintre aceste tipuri au atat avantaje, cat si dezavantaje. Ne vom axa putin pe cele electrice pentru ca sunt cele mai ecologice – nu emit fum pe tot parcursul functionarii. Totodata, sunt si mai usor de manevrat datorita bateriei care actioneaza ca o contragreutate.

Care este capacitatea de ridicare a unui stivuitor? Acest aspect nu are un standard pentru ca fiecare tip de stivuitor are o limita in ceea ce priveste greutate pe care o poate transporta, dar si in ceea ce priveste capacitatea maxima pe inaltime. Totusi, se evidentiaza 2 aspecte ce difera de la un stivuitor la altul si anume:

  • Capacitatea maxima de incarcare: se refera la greutate maxima, incarcatura maxima pe care un stivuitor o poate transporta. Acest detaliu il gasesti de obicei scris pe placuta cu date privind capacitatea de incarcare.

  • Inaltimea de ridicare: se refera la greutatea maxima pe care un stivuitor o poate sustine la o inaltime scazuta sau la greutatea maxima pe care acesta o poate sustine la maxima inaltime a furcii.


De ce au nevoie bateriile stivuitoarelor? Se poate spune ca bateriile sunt inimile stivuitoarelor, atunci cand vorbim despre cele electrice. Fara de ele nu ar fi functionale, iar fiecare problema aparuta la nivelul lor trebuie rezolvata intr-un timp cat mai scurt.

De aceea, fiecare baterie are nevoie de intretinere periodica curativa si preventiva. Echipa Hakuservice, cu site-ul oficial https://www.baterii-stivuitor.ro/, poate oferi astfel de servicii.

In cazul in care bateria prezinta probleme grave, ce nu pot fi amanate, aceeasi echipa poate oferi service pentru orice fel de baterie, inclusiv pentru cele de tractiune. Totusi, in cazul in care o baterie nu mai este functionala, nu mai poate fi reparata, ce trebuie sa faci cu ea? Se recomanda reciclarea ei, iar daca firma care o poate colecta, precum face Hakuservice, iti poate oferi una noua in sistem buy-back, cu atat mai bine.

Cum alegi corect bateria pentru stivuitor? Aceasta operatiune nu este una simpla din niciun punct de vedere. Daca ne raportam la pretul unei baterii de stivuitor, dar si la multitudinea modelelor disponibile pe piata, alegerea devine cu atat mai grea.

La Hakuservice, de exemplu, cei ce nu stiu de ce baterie au nevoie pentru stivuitor pot lua legatura cu echipa. Membrii acesteia il pot ajuta pe cel in cauza sa faca o alegere corecta din toate punctele de vedere, raportandu-se si la pret. Nu in ultimul rand, exista si posibilitatea de a achizitiona baterii pentru stivuitoare la mana a doua, atent testate inainte.

Daca vrei sa aflii si mai multe lucruri despre stivuitoare si despre bateriile acestora, te invit sa accesezi baterii-stivuitor.ro.

Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!