03.03.2020

Studiul geotehic, un serviciu de care ai nevoie pentru o constructie

Studiul geotehic, un serviciu de care ai nevoie pentru o constructie


Atunci cand doresti sa ridici o constructie, in functie de scopul cu care intentionezi sa faci asta, e necesar sa obtii tot felul de avize, autorizatii, sa urmezi pasi bine stabiliti, pentru a fi in regula din punct de vedere legal. Documentatia tehnica de care ai nevoie poate fi o idee mai complexa, solicitanta. Pentru ca e clar ca nu poti fi in tema legat de tot de spun legile vizavi de asta, vei avea nevoie de ajutor specializat. La asta se refera in fapt studiul geotehnic, la documentatia de care ai nevoie pentru a ridica o constructie. Se aplica aceeasi regula si in cazul in care te intereseaza consolidarea sau extinderea unei cladiri.


Rolul studiului geotehnic



Vorbim despre documentul care va contine informatii necesare in vederea proiectarii constructiei, a infrastructurii acesteia. Sunt mai multe etape ce trebuie parcurse, incepand de la cercetarea terenului, analize efectuate in laboratoare atestate si lista poate continua.
Tipul constructiei
Sunt mai multe aspecte care vor dicta studiul geotehnic. Constructiile care au nevoie de el sunt dintre cele mai variate: cladiri individuale de locuit sau cladiri colective, administrative, publice, industriale, agrozootehnice, constructii ingineresti etc. Fiecare in parte vine cu rigori de constructie diferite. Spre exemplu, constructiile ingineresti pot implica conducte de gaze, linii de transport etc. Vor fi pentru acestea necesare conditii speciale.


Obtinerea studiului geotehnic


Un astfel de document este necesar pentru a putea pune in practica planul de constructie. Efectuarea studiului propriu zis este o solicitare pe care trebuie sa o faci specialistilor cu care te decizi sa colaborezi. Inainte de a achizitiona terenul, daca nu detii deja unul, e necesr sa dispui de o serie de informatii care te vor ajuta in colaborarea cu expertii.

Amintim aici furnizarea informatiilor care vizeaza documentarea, suprafata, locatia, amprenta si asa mai departe. Conteaza in vederea efectuarii studiului, prestabilirea unor detalii precum numarul de foraje, echipamentele necesare, intocmirea deci a unui plan care sa dicteze bunul mers al lucrurilor.

Recomandarea mea, pentru intocmirea unei documentatii complete si in timp util, este o colaborare cu echipa Smart Home Concept. Este foarte important sa lucrezi cu persoane care se pricep la asta, care au experienta in domeniu si un portofoliul credibil de clienti multumiti. Poti afla astfel de informatii despre firma mentionata online, pe https://www.smarthomeconcept.ro/.

Un alt punct important se refera la executarea propriu zisa a forajelor geotehnice. Exista un inginer geotehnician care se ocupa de dirijarea executiei. Se preiau probe tulburate si netulburate, se masoara nivelul panzei freatice si alti pasi sunt urmati.

Urmeaza analiza probelor, care urmareste aspecte bine determinate, iar apoi intocmirea propriu zisa a documentatiei tehnice. Pe baza rezultatelor obtinute, prin raportare la caracteristicile suprafetei de teren, specialistul ofera recomandari in consecinta, precum si concluziile aferente studiului geotehnic.

Bineinteles, o informare mai indeaproape iti va fi folositoare. In acest sens, te invit sa accesezi pagina smarthomeconcept.ro pentru a te pune in tema legat de documentarea tehnica, dar si cum te pot ajuta specialistii in domeniu legat de planul de constructie.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!