20.06.2013

Recenzie: Invitatia la vals de Mihail Drumes

Vreau sa multumesc librariei online Libris pentru cartea Invitatia la vals, de Mihail Drumes. Intrand pe pagina lor, o sa gasiti o multitudine de carti in engleza si romana.

Romanul prezinta iubirea absoluta dintre doua personaje dar si trasatura celor doi protagonisti, foarte greu de controlat: orgoliul.
Tudor este student la facultatea de Drept iar Micaela este studenta la Litere. Intre cei doi se firipa o adevarata poveste de dragoste datorita pasiunii pe care Tudor a facut-o pentru ea, datorita insistentelor lui si numeroaselor scrisori de dragoste pe care i le trimitea.
Primele scrisori i-au fost trimise inapoi, dar datorita scrisorilor insistente la numar, venite din partea lui Tudor, Micaela a inceput sa le opreasca. Ea le citea si le trimitea inapoi, lucru care l-a facut pe Tudor sa se ambitioneze si sa continue sa scrie.
La inceputul romanului, Micaela nu era de acord sa aiba o relatie cu Tudor. Aceasta a cazut pe scari dupa ce s-a intalnit cu acesta si i-a furat un sarut, fara voia ei.
Cartea prezinta viata ambelor personaje: cum iubesc,ce gandesc si cum se dezvolta acestea.
Tudor este obisnuit sa isi seduca amantele, iar apoi sa le paraseasca, doar pentru trufie si maretie, sentimente care apoi il vor ingenuchia prin cea mai grea pedeapsa a vietii: pedeapsa iubirii Micaelei.
Iubirea dintre cei doi este o iubire dureroasa, o iubire care ii distruge pe amandoi, incetul cu incetul, lucru care ii determina pe amandoi, intr-un final, sa se sinucida.
O iubire neimplinita este cel mai greu de suportat, dar atunci cand fiecare cauta razbunare pentru celalalt, sufletul se macina pana la ultimul graunt.
Aimee, o alinta el pe fata visurilor lui, traind cu ea cele mai speciale momente din viata lui. Ea a fost singura femeie care s-a bucurat de scrisori de dragoste din partea lui Tudor, singura femeie careia i-au fost cantate cuvinte dulci la ureche si repetate de zeci de ori, pe vaporul Principesa in calatoria lor pe mare.
Dor, asa era alintat Tudor de catre Micaela (Aimee), aceasta nu se satura niciodata de gustul sarutarilor lui si isi exprima iubirea fata de el prin cele mai frumoase gesturi si ii incalzea acestuia sufletul prin cele mai calde destainuiri. Ea vedea la el perfectiunea! Se indragostise pana si de cele mai mari defecte ale lui si isi dorea sa stea o viata intreaga langa acesta.

"Mereu ma osteneam sa-ti plac, sa fiu aceea pe care o cautati. Si,cu cat voiam mai mult, cu atat mi se parea ca eam mai putin. Ai sa zambesti cand ti-oi marturisi ca de cand am fost a ta ma simteam mai buna pana si cu mine insami, si as spune ca eram chiar geloasa pe propria mea persoana.
Tu ai ramas singura mea iubire si, daca as fi trait pana la adanci batraneti, tot n-as fi iubit a doua oara. Este asa de neverosimila si de putin omeneasca povestea iubirii unice, incat oricui i-ar parea o nascocire. Cand am citit Manon Lescaut, am ridicat din umeri, zambind sceptic, neconvinsa. E cu neputinta, imi spuneam, sa iubesti asa de total, numai o singura data in viata.[...]"

-Fragment din scrisoarea de adio, lasata de Micaela pentru Tudor.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!