02.03.2012

Lumea ,,veche" vs noua generatie


Timpurile se schimba , la fel si oamenii .Cat a influentat aceasta schimbare in timp ,oamenii ? o sa cititi in urmatoarele randuri . Atat la nivel psiholog , fizic cat si social , omul a suferit schimbari de la generatie la generatie . Astazi o sa dezbat aceasta tema si o sa vorbesc doar de ,,doua generatii" mai ,,recente" pentru a nu lungi acest articol prea mult .

,,Pe timpuri" daca spunem asa cum o fac parintii sau bunicii nostrii , constructia mentalului unui om avea alta structura . In ,,vremurile apuse" scoala nu se facea decat 4 sau respectiv 8 clase si scoli profesionale . Tehnologia nu era avansata ; altfel cu ceva timp in urma nici curentul electric nu strabateau casele oamenilor .Ei sunt oamenii care au stat la baza agriculturii pe acea vreme , industrie care era la ,,mare putere" . Odata cu trecerea anilor , atentia tinerilor asupra agriculturii s-a diminuat datorita faptului ca au aparut liceele iar tinerii aveau alte teluri in afara ,,muncii la camp" . Tot odata cu trecerea timpului , tehnologia a avansat si ea foarte mult . In decursul anilor aparitia curentului electric , a aragazelor , frigiderelor si a televizorului alb negru a fost doar impulsul pentru ceea ce astazi se numeste tehnologie moderna . Ea a stat la baza construirii noii tehnologii .
Haideti sa facem o mica comparatie :
-Pe vremuri , tinerii se duceau la biblioteca si imprumutau carti si le citea la lumina lumanarii .
- Acum , tinerii invata de pe internet !
Astazi tinerii beneficiaza de toate avantajele tehnologiei , iar serviciile moderne au ajuns teluri , astfel spus , tinerii din ziua de astazi vor sa tinteasca cat mai sus cu serviciuri foarte bune : avocati , profesori , directori , secretari etc .
Parca vorbim de doua lumi opuse (diferite) care nu se intalnesc in aceeasi tara ,dar sunt doua lumi diferite care si-au inteles contextul prin timp ca mijloc de despartire .

Dar are noua tehnologie o influenta prea buna asupra noii generatii ? Este adevarat ca tehnologia ne-a usurat de anumite lucruri .... DAR...exista un ,,dar" pe care va las pe dumneavoastra sa il descoperiti .

Acest articol este unul mai simplu pentru ca eu am decis sa fie asa . Eu consider acest articol ca fiind un articol ,, .info " !

* .info - articol care are la structura informatii legate de anumite lucruri sau domenii si are ca scop informarea.
Share:

10 comentarii:

  1. Mare dreptate ai.
    Sa ai o primavara minunata

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta tema de discutie:)

    Sa vedem:) stii cum e, lumea evolueaza dar depinde de noi daca luam ce e bun sau nu din aceasta evolutie:)

    Eu consider ca folosesc internetul intr-un scop educativ, creativ, etc... adica am blog:) dar altii il folosesc doar pt. Facebook si mess :) cum spuneam depinde de om:)

    Totul sta in alegerile noastre!!!! :)
    :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Sincer,as prefera mentalitatea oamenilor de atunci,fata de a celor de acum:|

    RăspundețiȘtergere
  4. @Dudus : Mersi , la fel !
    @Lavinia Monica : Ai mare dreptate !
    @Raisa : Eu as prefera 50% din mentalitatea de atunci dar si 50% din cea de-acum...un mixt de mentalitati ;)) tare as fi vrut sa vad ce-ar fi iesit :))
    Lavinia : Ma bucur !

    RăspundețiȘtergere
  5. Are o influenţă bună deoarece documentarea despre un anumit subiect se face mult mai uşor, doar printr-un simplu click, DAR partea rea e că unii fac o obsesie din asta şi devin dependenţi, ajungând să uite de lumea reală.

    RăspundețiȘtergere
  6. Mda, sunt in mare parte de acord cu tine. Cu toate acestea acest "dar" de care tu mentionezi in ultima fraza nu cred ca ar trebui sa existe. Indubitabil, tehnologia a facut posibil realizarea multor lucruri si nu trebuiesc puse a indoiala beneficiile pe care ni le ofera. Un singu exemplu ofer: tehnologia a facut posibil ca in ziua de azi sa ne bucuram de-o lume mai libera si mai deschisa decat oricand. Un privilegiu - as spune - pe care ar trebui sa-l pastram cat mai mult si de care sa ne bucuram de el pana la ultima fractiune.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Ionut : Atunci cand analizezi sau dezbati o anumita tema nu te feresti sa ascunzi absolut nimic . Nu puteam trece cu vederea acel ,,dar" daca el deja exista.Si m-am referit la acel ,,dar" pentru ca tehnologia pe mana unora poate fi o adevarata arma in ziua de astazi , dar asta nu inseamna ca ma indoiesc de beneficiile tehnologiei .

    RăspundețiȘtergere
  8. Lumea evolueaza , n-ai ce-i face..

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!