1.,,Dacă vrei să fii fericit o clipă, fii rau ! Dacă vrei să fii fericit o viaţă, iartă!"
"Omul atunci cand iarta il imita pe Dumnezeu" (Din Biblie) . Sa iertam greselile celor din jurul nostru este cel mai bun lucru pe care il putem face. Dumnezeu ne iarta toate pacatele pe care noi le facem iar noi nu suntem in stare sa iertam pacatele celor din jurul nostru .
De multe ori se ajunge la neintelegeri , ceruri si discutii aprinse care au la baza acesteia rautatea , greseala sau pacatul !
2. ,,Răzbunându-te te faci egal cu adversarul, iertându-l, te araţi superior lui."
Atunci cand cineva iti da o palma , nu riposta , intoarcei si celalalt obraz . Nu uitati ca ceea ce legea nu poate pedepsi o face Dumnezeu ! Nu ripostati cu ura si cu furie , altfel coborati la nivelul agresorului si nu sunteti cu nimic mai bun ca el ! Ajungeti sa va tavaliti in noroi cu el...
3. ,,Dacă se construieste PALATUL FERICIRII, cea mai mare sala ar fi SALA DE AŞTEPTARE …"
Fericirea este un sentiment pe care putini o definesc , multi o au , dar putini o simt cu adevarat ! Uneori , fructificarea acestui sentiment sta si in puterea noastra , iar raportul dintre fericire si tristete trebuie sa depaseasca distanta de la noi la univers . Adica ma refer la faptul ca timpul petrecut atunci cand suntem tristi sa cautam sa fie cat mai mic si timpul petrecut cu ,,fericirea" sa fie cat mai mare .
Atunci cand tristetea ne vine in vizita nu stati de vorba cu ea si nu trageti de timp.O acceptati , ii spuneti ,,buna" si o alungati ! Multi vor spune ,,de ce sa accept tristetea? " ; am anticipat acest lucru si vreau sa va spun ca fara tristete nu se poate . Toti cunoastem acest sentiment , dar nu trebuie sa ne luptam cu el pentru ca ne va fi mai greu , mai bine este sa o acceptam si imediat sa o alungam . Iar atunci cand vine ,,fericirea,, in vizita , invitati-o in sufragerie , stati de vorba cu ea , seriviti-o cu un ceai cald si tineti-o cat mai mult .
4. ,,Sunt capabil sa atribui celorlalti numai defecte iar mie numai virtuti !"
De multe ori se intampla sa ,,scanam" imediat o persoana si sa-i cautam nod in papura , ba chiar sa il etichetam , dar cel mai grav este ca ii atribuim unele defecte prea repede , defecte pe care probabil nici nu le are . Dar nu la asta ne pricepem noi mai bine ? Haideti mai bine sa ii ascultam spusele si sa incercam sa-i atribuim virtuti , nu numai defecte .In goana de a atribui altora defecte , n-ai timp sa le indrepti pe ale tale !
5.,,Viata e ca un bal mascat : Fericirea paleste la scoaterea mastilor !"
,,Sunt persoane cu mai multe fete " - am auzit aceasta ,,spusa" de foarte multe ori si semnifica un adevar . Dar oare ce ne determina sa fim asa ? Ne determina : scepticismul , neincredrea , nesiguranta in sine si in cei din jur , nepasarea etc .
Dar daca am fi mai buni , mai iubitori , mai credinciosi , mai siguri pe noi si pe cei din jur , mai pozitivi lumea s-ar schimba in bine ? CU SIGURANTA !
Deci , de ce este asa ,,poporul roman"? (fara sa generalizez , fiindca sunt si exceptii destul de multe) Este asa pentru ca asa vrea ! Suntem asa pentru ca asa vrem !
frumos.
RăspundețiȘtergereImi place mult cum ai pus problema despre viata...foarte interesant...
RăspundețiȘtergere@Lavi : Ma bucur ca ti-a placut !
RăspundețiȘtergere@Roxy : Mersi !