13.12.2018

Ce jucarii sa ii dam copilului nostru in primul an de viata?

Ce jucarii sa ii dam copilului nostru in primul an de viata?

 

Ca parinte, este normal sa stii ca alegerea jucariilor pe care i le dai bebelusului tau este o adevarata responsabilitate, ce influenteaza in mare masura modul in care acesta se dezvolta si asimileaza lucrurile. Dincolo de culoare, forma, marime si pret, in aceasta ecuatie conteaza mai ales utilitatea pe care o prezinta fiecare jucarie in parte.

Pentru parintii care inca mai au indoieli cu privire la aceasta sarcina, iata care sunt jucariile potrivite pentru orice bebelus.

Animalute de plus

Sunt printre cele mai cautate jucarii bebelus. In mod cert, nu exista bebelus care sa nu aiba in jurul sau o multime de animalute de plus care mai de care mai colorate si mai pufoase.

Copilul isi dezvolta simtul tactil atunci cand incearca sa prinda in manute aceste jucarii amuzante si dragute. La un moment dat bebelusul se va simti atras in mod aparte de una dintre aceste jucarii, aceasta urmand sa devina obiectul lui de confort. Acest rol este atribuit cel mai adesea de catre copii unui animalut de plus.

Zornaitoarele

Acesta sunt de departe cele mai populare jucarii pentru bebelusi. Sunetele pe care le produc ii incanta pur si simplu pe acestia. Dincolo de asta, sunt viu colorate si vin intr-o diversitate de forme haioase.

In plus, vei putea testa auzul bebelusului cu ajutorul unei astfel de jucarii. Poti agita zornaitoarea atunci cand te afli in spatele lui si sa urmaresti reactia pe care o are la auzul ei, precum si daca incearca sau nu sa o gaseasca cu privirea.

Cuburi moi de constructie

Pentru ca sunt atat de folositoare in dezvoltarea lor, cuburile moi de constructie nu trebuie sa lipseasca din cufarul de jucarii al niciunui bebelus. Sunt cat se poate de versatile si asigura distractia celui mic in cele mai creative moduri. Pot fi prinse, aruncate, suprapuse sau chiar molfaite in gurita de acesta, fara niciun fel de grija.

Cromatica vesela si desenele haioase ii vor capta interesul micutului, care va incepe sa perceapa corect culorile. Riscul de a se accidenta este nul, intrucat aceeste cuburi sunt realizate din materiale textile moi.

Carusel

Se numara printre primele jucarii pe care le primeste orice bebelus. Acesta se poate juca cu el inca din primele luni de viata, chiar daca il manipuleaza la intamplare. Faptul ca are atasate o sumedenie de jucarii, faptul ca se misca, precum si sunetele linistitoare pe care le scoate il ajuta pe cel mic sa se relaxeze si sa isi dezvolte vazul.

Jucarii pentru baita

Pentru ca imbaierea bebelusului sa fie un prilej de voie buna poti avea in vedere jucariile destinate acestui scop. Fie ca este vorba de ratuste sau pestisori, bebelusul tau se va amuza copios cu ele, impreuna cu apa sau balonasele de sapun din cadita. Acum are ocazia sa prinda animalutele care plutesc pe apa, sa le scufunde, sa plesneasca apa pentru a urmari ce se intampla cu ele. Cu ajutorul lor micutul va intelege mai usor despre relatia dintre cauza si efect.

Descopera la Dinoboutique.ro universul jucariilor pentru copii. De la cele simple la cele mai complexe, acestea pun umarul la dezvoltarea armonioasa a micutului tau.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!