08.12.2018

5 idei geniale pentru team building






Termenul de ''team building'' a patruns in tara noastra in urma cu putin timp, impreuna cu marile corporatii prezente la nivel international. Initial, acesta avea misiunea de a ajuta echipa sa se formeze ca grup, de a se cunoaste mai bine si de a imbogati nivelul de comunicare intre angajati.





Ca orice alt lucru bun care a patruns in tara noastra, de alti angajati este privita doar ca o oportunitate de a evada din birou, de a scapa de munca sau de a pierde vremea.






Cum iti cunosti angajatii?





Desi teambuildingul te ajuta sa iti cunosti angajatii, deoarece ii vezi cum se desfasoara liber, in mediul lor, sunt de parere ca... va trebui sa te dezamagesc. Team buildingul contribuie, dar nu este un sistem totalitar de cunoastere a unui angajat. Parerea mea este ca cel mai bine iti cunosti angajatii in situatii limita.






Cum organizezi un team building perfect?





Daca a cazut pe umerii tai aceasta sarcina, te anunt ca ai o sarcina foarte grea. Ai responsabilitatea de a-i multumi pe toti si stim ca acest lucru este imposibil, dar putem fi foarte aproape de perfectiune.





  1. Alegerea locatiei




Locatia trebuie aleasa in functie de anotimp: vara sau iarna. Aceasta nu trebuie sa fie o locatie din acelasi oras sau apropiat. Cu cat mai departe, cu atat mai bine. Sa nu exageram si sa ajungem prin Bali, desi este o locatie ideala de vizitat.





2. Lista de activitati





Lumea trebuie sa se distreze, iar pentru asta trebuie sa existe o lista de activitati team building indoor si outdoor. De ce ambele variante de activitati? Vremea intotdeauna ne face surprize si trebuie sa avem un plan B de actiune. Incearca sa eviti situatia in care participantii sa se intrebe ''Acum ce facem?''.





3. Timp pentru fiecare





Desi majoritatea activitatilor se realizeaza in grup, exista momente in care participantii doresc sa isi faca de cap. Nu trebuie sa-i constrangi sa ramana. Unul doreste sa faca poze, altul sa se plimbe, un altul poate doar sa stea si sa se relaxeze. Fiecare are nevoie de putin timp pentru el.





4. Organizeaza de comun acord cu participantii





Poate ai o multime de idei in cap despre cum ar arata un team building reusit, dar asta nu inseamna ca ideile tale se vor plia pe asteptarile participantilor. De aceea este recomandat ca fiecare activitate care ii implica si pe ceilalti, sa fie discutata cu acestia inainte de implementare.





5. Aduna feedback





Atunci cand organizezi pentru prima data un team building trebuie sa aflii ce ii nemultumeste si multumeste pe oameni. Pentru asta, incearca cum au fost team buildingurile anterioare si sa culegi informatii din feedbackurile participantilor sau cum spune o vorba din popor ''Sa invatam din greselile altora''.





Ultimul sfat, fara sa il numerotez este sa nu te lasi cuprins/a de febra responsabilitatilor si sa nu uiti sa te distrezi. Oamenii se vor distra oricum, fii acolo cu ei.


Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!