11.12.2018

Ce urmaresti cand alegi un motor electric?

Ce urmaresti cand alegi un motor electric?

Pe cat pare de simplu, pe atat de complicat este in esenta sa alegi un motor electric. Initial te gandesti ca stii pentru ce aplicatie ai nevoie de el, dar cand incepi cautarea devii bulversat de diversitatea de modele existente. Interesul tau este sa gasesti un model care sa se plieze pe nevoile aplicatiei, sa ofere un randament optim si o functionare de durata.

Traim in era in care pare ca tehnologia a reusit sa acapareze tot. Diversele echipamente si masinarii de care ne folosim pentru a evolua se perfectioneaza pe zi ce trece. Nivelul de trai este unul vizibil imbunatatit, insa ceea ce nu constientizam sau nu bagam de seama este faptul ca in toata aceasta ecuatie motoarele electrice joaca un rol crucial. Sunt prezente peste tot si sunt cele care fac posibila functionarea si dezvoltarea continua a societatii in care traim.

Iata deci ca rolul indeplinit de motoare este unul pe masura, iar atentia ce ar trebui atribuita alegerii lor ar trebui sa fie asemenea. Sunt criterii bine determinate la care trebuie sa te raportezi ca sa beneficiezi de un randament optim si o functionare fara probleme.

La ce te raportezi in alegerea unui motor electric?


Mediul in care se presupune ca trebuie sa ofere o functionare optima poate prezenta anumite particularitati. Astfel, este necesar sa te orientezi dupa conditiile pe care ambientul le presupune. Pot fi necesare motoare electrice pentru temperaturi ridicate, motoare de dimensiuni adaptate unor aplicatii mai pretentioase si asa mai departe.

Specialistii claseaza acest aspect ca fiind un factor de selectie determinant. Un motor obisnuit nu va rezista intr-un mediu cu umiditate ridicata, spre exemplu, sau acolo unde exista potential coroziv ori praf in cantitati peste normal. Cel putin protectii speciale ar trebuie sa includa, pentru a avea o sansa in contact cu astfel de factori.

Parametrii tehnici constituie un alt subiect de interes. Sunt de importanta majora caracteristici ca momentul si cuplul motorului, respectiv viteza de rotatie. Cu siguranta ca ajutorul unui specialist ar rezolva dilema vizavi de alegerea unor motoare electrice speciale, acolo unde astfel de detalii coplesesc prin complexitatea lor.

Sunt aspecte care dicteaza deopotriva randamentul si eficienta de care aplicatia ce dispune de respectivul motor o va oferi. In nici un caz nu va fi vorba despre aceleasi caracteristici in cazul motorului ce actioneaza un sistem de ventilatie destul de complex cu al unei benzi transportatoare. Fiecare situatie necesita un anumit tip de motor. Intampina nevoi variate si caracteristici speciale ale motoarelor magazinul online Bmes.ro. Acceseaza categoria potrivita si alege astfel motorul care te intereseaza.

Ventilatia motorului reprezinta un alt parametru legat de care vei dori sa te interesezi. Cu toate ca majoritatea au incluse aceasta caracteristica in dotare, sunt modele care necesita o protectie suplimentara, pentru a evita supraincalzirea. Daca stii ca aplicatia pentru care ai nevoie de motor favorizeaza un astfel de rezultat, atunci asigura-te ca vei cumpara unul care dispune de ventilatie auxiliara.

Vrei ca motorul pe care il cumperi sa se plieze perfect pe nevoile tale? Recomandarea mea este sa ceri o parere avizata, chiar daca ai cat de cat habar in ce consta o asemenea alegere.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!