13.08.2019

Cand ti-ai reparat masina ultima data?

Accidentele sunt cele mai neplacute evenimente din viata noastra, mai ales ca in unele cazuri se soldeaza cu rani sau chiar deces. Zilnic au loc o multime de accidente provocate de neatentie, conditie meteo nefavorabila, neadaptarea vitezei la drum, pierderea controlului volanului sau consumului de bauturi alcoolice sau droguri.

In ultimele cazuri enumerate mai sus, legile din Romania nu sunt suficient de aspre pentru a evita astfel de intamplari, dar asta este deja alta discutie.

In articolul de astazi o sa discutam despre situatiile mai putin grave in care am reusit sa aducem defectiuni minore masinii. Dupa cum bine stim cu totii, parbrizul este primul element al masinii care se distruge in caz de impact datorita faptului ca este realizat din sticla, insa nu toate parbrizele sparte care ajung in service au ca provenienta un accident auto. Parbrizele se pot sparge din mai multe motive iar ultima data cand am avut o intamplare nefericita care s-a finalizat cu spargerea parbrizului a fost pe autostrada Bucuresti-Pitesti cand a sarit o piatra direct in parbriz si a provocat o crapatura de toata frumusetea. Alte cauze care pot duce la crearea crapaturilor in parbriz sunt modificarile de temperatura, schimbari ale presiunii - inclusiv produse de vant, defectele structurale cat si manopera indoielnica. Acestea sunt urmate de defectiunile tehnice care apar in urma impactului, defectiuni care duc la inlocuirea unor piese. Cele mai recomandate piese sunt cele de calitate de la Truck Shop Miltech.

In cazul in care operatiunea de montare a noului parbriz nu este realizata corespunzator iar fortele aplicate sunt distribuite inegal, se poate ajungi la mici fisuri. Acestea nu au un punct fix de plecare, dar pornesc, in general, de la margini si se extind pe masura trecerii timpului. Din acest motiv, orice proprietar de autovehicul trebuie sa se asigure ca realizeaza inlocuirea parbrizului doar intr-un service specializat in conditii optime de montaj.
Unde pot repara masina?

In cele mai multe situatii, acesta nu se poate repara ci doar inlocui. Calitatea produsului este reprezentat de pretul si service-ul la care apelam. Nu sunt adeptul service-urilor de cartier care angajeaza tineri cu zero experienta, desi tentatia este mare datorita pretului foarte redus, dar acesta se reflecta si in durata de viata a acestuia.

De obicei imi comand piese auto camioane de la Truck Shop Miltech iar acestea imi sunt livrate la domiciliu. Am un service foarte aproape de locuinta mea cu oameni calificati in domeniu si vechime care ma pot ajuta. De obicei, daca alegi sa iti repari masina in service cu piese incluse, costul se ridica cu cateva sute de lei in functie de complexitatea reparatiei. Cumpararea pieselor si platind doar manopera intr-un service auto reprezinta cea mai low cost varianta si sigura deoarece beneficiezi de garantie pentru fiecare produs achizitionat. Procesul de reparatie este destul de rapid, de la cateva ore pana la trei zile.

Tu cand ai fost nevoit sa apelezi la un service pentru a repara masina? Piesele auto au fost asigurate de ei sau ti le-ai cumparat din magazin tert?

 

 


 
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!