14.08.2019

Cum calatoreste copilul tau?

Felul cum transportam copii a reprezentat o problema a omenirii inca din cele mai vechi timpuri, deoarece acestia sunt foarte firavi, se pot imbolnavi rapid, au nevoie de siguranta si conditii optime pentru transport. Oamenii ii transportau pe copii in brate, in cosuri si mai tarziu, pe biciclete.

De multi ani insa, transportul copiilor se face folosind masinile auto, insa in ceea ce priveste acest mijloc de transport, trebuie sa avem mare grija iar conditile de transport trebuie sa fie optime.

Zilnic cand pornim televizorul vedem accidente de masina la stiri si copii care si-au pierdut viata in urma accidentelor. Este tragic ceea ce se-ntampla si mai tragic este ca zilnic sunt astfel de evenimente neplacute, chiar daca unele sunt sau nu mediatizate si expuse publicului. Posturile tv expun intamplarea, dar nu educa pe nimeni ce trebuie sa faca. Ca parinte, trebuie sa oferi siguranta copilului tau fiindca atunci cand te urci la volan, esti principalul responsabil pentru viata ta si a copilului tau. Informarea este gratuita, trebuie doar sa ne intereseze viata copilului nostru. Nu trebuie sa saltam din umeri si sa stam nepasatori.
Aceste scaune auto copii Britax sunt de nelipsit din masina familiei in cazul in care aveti un copil si este nevoie sa il deplasati cu masina. Scaunele Britax sunt special realizate pentru a oferi confort sporit copilului pe perioada deplasarii si pentru a mari gradul de siguranta a acestuia in caz de accident. Acesta este mult mai ferit din orice directie si imposibil de deplasat de la locul sau datorita cotierelor, a protectiei laterale si a centurilor care se inchid in cinci puncte. Noul Cod Rutier obliga transportarea copiilor de pana in 12 ani sau cu o inaltime sub 1,35m in scaune speciale pentru copii.
Inca nu am copii, dar pe viitor voi avea. Ma gandesc la copii vostrii si la voi, ca parinti. Copii nu au nici-o vina si nu stiu sa-si asigure viata. Daca tu, ca parinte, nu iei aceste masuri, nu o va face nimeni niciodata in locul tau.  Aceste scaune auto Britax nu sunt deloc scumpe. Nu exista scuze in astfel de situatii. Exista doar "nu vreau", nu "n-am stiut" sau "nu am bani".

Cand eram mic, atat eu cat si generatia mea eram plimbati in carucioare din metal si care aveau un pat din burete pe care stateam, burete care se incalzea foarte tare vara, iarna tinea rece iar la vreme umeda senzatia este foarte neplacuta. Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca toate aceste conditii se schimba o data cu trecerea anilor iar conditiile actuale de transport a copiilor sunt cele mai bune, trebuie doar noi ca parinti sa cumparam scaunele auto si carucioarele care prezinta certificat de calitate.

Poate sunt parinti care nu s-au intrebat niciodata ce conditii trebuie sa indeplineasca un scaun auto pentru a oferi protectie si confort copilului sau care nu ii acorda foarte mare importanta in momentul achizitionarii. Nu toate scaunele auto pentru copii sunt la fel iar acest lucru se reflecta si in diferenta de pret.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!