26.02.2020

Tehnica forajului hidraulic rotativ, explicata de expertii Eco Drill

Tehnica forajului hidraulic rotativ, explicata de expertii Eco Drill


In interes personal sau pentru a asigura cantitatea de apa necesara pentru un anumit sistem de irigatii in cazul celor ce se ocupa cu agricultura, dar si in alte contexte, un foraj reprezinta o necesitate. Desi sursa de apa nu este greu de identificat, aspectul care poate face diferenta si care poate influenta randamentul ulterior este calitatea forajului, tehnica de forare aleasa. Sunt diverse tipuri de astfel de lucrari, care sunt insa eficiente numai cand corespund si cu diversele caracteristici ale zonei in care sunt efectuate. Tehnica aplicata conteaza in masura in care se strabat mai multe strate geologice, chiar daca in aparenta astfel de lucrari nu par sa fie complicate.

Foarte populara astazi este tehnica forajului hidraulic rotativ, pe care specialistii in prestarea serviciilor de pe aceasta nisa - Eco Drill, o recomanda datorita riscului scazut de infestare a apei cu detrisuri, impuritati si bacterii.

Sa intelegem tehnica forajului hidraulic rotativ

Pentru a putea duce la bun sfarsit o astfel de tehnica e necesar ca echipa ce o realizeaza sa detina si cunostinte in domeniu, dar si echipamentele necesare.

Este o tehnica destul de complexa, ce presupune respectarea unor pasi prestabiliti. Eco Drill are succes in efectuarea lucrarilor de forare prin aceasta metoda si datorita experientei acumulate, dar si aparaturii inalt standardizate din dotare.

Este o solutie in cazul solurilor argiloase, moi sau nisipoase. Un aspect particular ce o vizeaza se refera la noroiul bentonitic a carui utilizare este impusa. Acesta va elimina sedimentele si detrisurile din put, stabilizand cu succes forajul.

Pentru a putea desfasura o astfel de operatiune, Eco Drill foloseste capul hidraulic, furtunurile hidraulice si grupul de presiune. Prin cel dintai se efectueaza actionarea hidrostatica, responsabila de operatiuni precum frezarea/ spalarea dopurilor de nisip si ciment, insurubare si desurubare, respectiv taierea tevilor din interior.

Pentru a putea deplasa lichidul spre presiunea dorita, specialistii folosesc pompe hidraulice. In cazul acestui tip de sol, un obiectiv este de a aduce pietrisurile si nisipurile la suprafata, folosind in acest sens burghie profesionale.

Pentru a stabili care este tehnica potrivita de forare pentru o anumita zona, expertii vor analiza inainte situatia, solul, adancimea stratelor acvifere si structura geologica. Documentarea tehnica joaca un rol deosebit de important in aceasta situatie. Pe cat de profesionala este lucrarea, pe atat de eficient va fi aceasta. Cand echipa care presteaza serviciile este experta, atunci si rezultatele si implicit randamentul vor fi pe masura asteptarilor. Mai multe despre tehnica forajului hidraulic rotativ poti citi pe ecodrillforaje.ro.
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!