29.07.2013

Lacomie - Elfriede Jelinek

Vreau să mulţumesc librariei online Libris pentru cartea Lăcomie. Intrând pe pagina lor, o să găsiţi o multitudine de cărţi în engleză şi română.

Cartea "Lacomie" nu este o lectura tocmai usoara. Cartea cuprinde o actiune ampla, cu multe personaje, locurile si personajele sunt descrise pana in cel mai mic detaliu iar cartea prezinta oamenii oricarei societati si oricarei culturi.
Kurt Janisch este un jandarm tare chipes care profita de acest lucru si de slabiciunea femeilor pentru frumusetea lui. Inca din primele pagini, felul cum arata tanarul jandarm, fiecare actiunile a lui, chiar si comportamentul sau este descris din perspectiva unei femei dornice sa il intalneasca.

In carte este prezentata viata contemporana si riscurile ei, iar capcanele sexului reprezinta primul lucru in care sunt prinse personajele cartii.
Toate bune si frumoase in lumea iubirii si a admiratiei venite din partea femeilor asupra lui Kurt Janisch, pana in momentul cand trupul unei adolescente este descoperit intr-un lac.
Din punctul meu de vedere, cartea prezinta un singur minus si anume, faptul ca actiunea este prea lungita si trasa de coada. Se povestesc si relateaza pagini intregi despre o singura persoana sau o actiune, lucruri care pot fi spuse si intr-un mod mai compact, fara sa fiu nevoit sa citesc zece pagini doar sa aflu despre ceva.

Nota acordata: 8
Share:

0 ♥♥♥ care bat:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi parerea ta folosind un limbaj adecvat!
Fara insulte!
Fara injurii!